Oeps: Google maakt pijnlijke fout tijdens promoten van de Pixel 7

News
vrijdag, 21 oktober 2022 om 13:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
Google heeft deze maand de Pixel 7 en Pixel 7 Pro gelanceerd en heeft daarbij duidelijk de iPhone als concurrent gekozen. Tijdens het promoten van de smartphones heeft Google nu alleen een wel heel pijnlijke fout gemaakt.
Het is geen geheim dat er twee enorme spelers zijn op de smartphonemarkt: Samsung en Apple. In veel landen domineren deze twee fabrikanten de markt, maar daar wil Google verandering in brengen. Met de Pixel 6 heeft het bedrijf al gekozen voor een compleet nieuwe aanpak en met de Pixel 7 heeft Google besloten om uit te breiden naar meer landen - waaronder Nederland.
Natuurlijk is het ook belangrijk anno 2022 om zoveel mogelijk een nieuw product in de spotlight te zetten, of dat nu is door een reclamespotje of door social media marketing. En het is natuurlijk nog mooier als je tegelijkertijd ook nog eens je concurrent naar beneden kan halen.
Ten minste, dat is wat het social media-team van Google dacht. In een reactie op de #TakeNote teaser van Apple CEO Tim Cook, kwam Google met een tweet om duidelijk te maken dat Team Pixel de beste keuze was voor NBA fans. Er was alleen één pijnlijk foutje: de tweet was verstuurd via een iPhone, wat op Twitter te zien is. Al snel werd het bericht verwijderd en opnieuw gepost vanaf de web-applicatie, maar niet voordat het werd gespot door Ian Zelbo.

Pixel 7 positief ontvangen

Ondanks dat de tweet niet zo slim was van Google, lijkt de lancering van de nieuwe smartphone wel een succes voor het bedrijf. De Pixel 7 en Pixel 7 Pro worden namelijk positief ontvangen. Ook op XGN.nl kreeg de Pixel 7 Pro een prachtige 9, dankzij de prachtige foto’s die de camera maakt, de slimme chipset en de lange accuduur. Lees hier onze volledige review.