Nieuwe James Bond acteur moet het lang volhouden

News
donderdag, 22 september 2022 om 11:30
james bond no time to dief1577024247
Met No Time to Die nam Daniel Craig na zo’n 15 jaar afscheid van de rol van James Bond. Dat is een behoorlijk lange tijd om hetzelfde personage te spelen. Maar de producers van de franchise verwachten niet minder van de volgende James Bond.
De zoektocht naar de nieuwe James Bond is in volle gang en hoewel er nog geen einde aan lijkt te zijn, weten de producers maar al te goed wat ze willen. Er is bijvoorbeeld al aangegeven dat er gezocht wordt naar een relatief jonge Bond, een acteur van in de dertig. Maar dat is niet alles: het is de bedoeling dat de nieuwe acteur zo’n 10 jaar James Bond speelt.
Tegenover Variety speculeren producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson dan ook dat dat een reden is dat Idris Elba de rol niet zo graag wil. Elba gaf dat zelf onlangs aan en Broccoli snapt het heel goed als de acteur, die nu 50 is, geen 10-12 jaar James Bond wil spelen. Het was al lastig om Daniel Craig zover te krijgen, terwijl hij toen hij gecast werd nog maar vroeg in de 30 was, zoals ook Wilson opmerkt.
Het casten van James Bond is volgens Broccoli een iets ander proces dan de meeste rollen. Je cast niet zomaar een acteur voor een film, maar iemand die jarenlang een bepaalde visie op James Bond moet uitbeelden. Er wordt niet gezocht naar een acteur die het alleen maar leuk vindt om ook “een keer [een James Bond-film] te doen”.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Tot dusver is er nog niet heel veel duidelijkheid over wie de volgende Bond wordt. Naast Idris Elba werden bijvoorbeeld Henry Cavill, Tom Hardy en Regé-Jean Page vaak genoemd. De vraag is of deze acteurs zo lang dezelfde rol willen spelen. Zeker voor Cavill, die ook nog jaren The Witcher speelt en wat verder in de 30 is, zou James Bond een te grote eis kunnen zijn.