Brengt Sony Xbox game Sunset Overdrive naar PlayStation?

News
woensdag, 05 mei 2021 om 7:00
2021 07 05 playstation gadgetsf1625507084
In 2014 verscheen de game Sunset Overdrive voor het eerst op de Xbox One en PC. Nu lijkt het erop dat Sony Interactive Entertainment na al die jaren een handelsmerk heeft vastgelegd op Sunset Overdrive, waardoor de exclusiviteit op de Xbox niet zo zeker meer is. Kunnen we deze game op PlayStation verwachten?
Twitter-gebruiker en bekend lekker Nibel heeft ontdekt dat Sony een handelsmerk heeft vastgelegd op Sunset Overdrive. Dit handelsmerk werd in april vastgelegd bij het United States Patent and Trademark Office. De game is oorspronkelijk gemaakt door ontwikkelaar Insomniac Games, die ook bekend is van de Spider-Man games voor de PS4 en PS5. Insomniac is onderdeel geworden van Sony, waarmee de rechten van de game, die bij Insomniac lagen en niet bij Xbox, nu in handen zijn van Sony.

Wat betekent Sony's handelsmerk op Sunset Overdrive?

Vooralsnog is de game alleen te spelen op Xbox-consoles. Het is nog niet bekend of de game naar PlayStation-consoles komt: handelsmerken worden vaak periodiek verlengd zonder verdere reden. Maar met dit handelsmerk is de kans op een PlayStation-versie van Sunset Overdrive aanwezig.
Hoewel we dus nog moeten zien of Sunset Overdrive daadwerkelijk naar de Playstation komt, heeft Insomniac al wel een aantal andere games uitgebracht op de PlayStation zoals Spider-Man en Spider-Man: Miles Morales. Ook werkt de ontwikkelaar nu aan de nieuwe PS5-game Ratchet and Clank: Rift Apart. Deze game is verkrijgbaar vanaf 11 juni.