Marvel's Spider-Man Remastered Review - Waardige grafische update

  Het origineel van Marvel's Spider-Man kwam twee jaar geleden pas uit, toch is er nu al een remaster beschikbaar voor de PS5. Helaas is de remaster alleen beschikbaar als je de Ultimate Edition van Spider-Man Miles Morales aanschaft. Wij zijn toch even gaan kijken naar wat voor nieuws de remaster allemaal te bieden heeft.

  Laten we beginnen met het grootste nadeel van deze remaster. Momenteel is de Spider-Man Remastered alleen te krijgen als je de Ultimate Edition van Spider-Man: Miles Morales koopt. Nou is de Ultimate Edition 'maar' 20 euro duurder in de Playstation Store. Toch is het wel jammer voor de mensen die de remastered versie los willen aanschaffen voor de PS5 om de game in maximale glorie op next-gen te zien.

  Verder is er, afgezien van twee grote punten, niet heel veel anders aan de game. Het verhaal is uiteraard hetzelfde en is nog steeds even sterk als twee jaar geleden. De game strooit gretig met superschurken die we allemaal kennen uit films en stripboeken. Daarnaast wordt ook vaak verwezen naar de superschurken die we nog missen, waarvan enkele dan weer terugkomen in de DLC's die allemaal beschikbaar zijn in Spider-Man Remastered.

  Ook in de gameplay is niks veranderd. Het is nog steeds even leuk om door New York te slingeren als Spider-Man en schurken een lesje te leren over waarom spinnen wel degelijk eng zijn. Ook schiet de game nog steeds tekort in de secties waar je speelt als Mary-Jane of Miles Morales. Het voelt nog steeds even leeg en regelmatig frustrerend omdat het je uit de flow van de game haalt.

  Vernieuwde Peter Parker

  Wat is er dan daadwerkelijk anders aan Spider-Man Remastered? Fans van het origineel zal het gelijk opvallen. Peter Parker heeft namelijk een flinke make-over gekregen. Hij heeft nu meer weg van de originele Peter Parker uit de comics. Insomniac gaf bij de bekendmaking aan dat de nieuwe acteur beter past bij de gezichtsuitdrukkingen van stemacteur Yuri Lowenthal.

  Nou is de handige bijkomstigheid dat het dus ook wat fan service oplevert. Deze Peter Parker is net wat beter te plaatsen in het verhaal en zal voor veel fans van het eerste uur toch beter aansluiten bij hun beeld van Peter Parker. Voor een remaster is alleen een ander gezicht voor de hoofdpersoon natuurlijk een beetje karig, gelukkig zijn er nog veel meer grafische updates waar je naar kan uitkijken.

  Fijne grafische update

  Het voornaamste paradepaardje is natuurlijk de grafische upgrade die Spider-Man Remastered heeft gekregen. De game schittert niet zo erg als Spider-Man: Miles Morales, die natuurlijk vanaf de grond is opgebouwd voor de PS5, maar de grafische upgrade ziet er wel degelijk goed uit. De belichting is wat beter en het oogt allemaal wat scherper.

  Je hebt de keuze uit twee verschillende modi zodra je Spider-Man Remasterd opstart. Je kan kiezen voor performance waarbij de game je 60FPS voorschotelt, maar wel wat rustiger doet met alle grafische pracht en praal. De andere keuze is fidelity en dat is ook de modus waar de kracht van de PS5 schijnt. In deze modus krijg je alle grafische toeters en bellen, van Ray Tracing tot aan een volle 4K-resolutie.

  Het bijzonderste aan dit allemaal is dat je moduskeuze niet veel impact heeft op de laadtijden. De game laadt namelijk zo ontzettend snel dat je eigenlijk bijna zou vergeten wat laadtijden eigenlijk zijn. Van het opstarten totdat je daadwerkelijk in de game zit en kan gaan rondslingeren door New York kost ongeveer dertien seconden. Vergelijk dat met de laadtijden op PS4 en het is overduidelijk dat de PS5 aardig wat kracht heeft.

  Marvel's Spider-Man Remastered Review - Jammer genoeg niet als stand-alone

  Dat Marvel's Spider-Man een geweldige game is, hoeft inmiddels niet meer gezegd te worden. Voor menig Spider-Man fan was deze game in 2018 al een genot om te spelen. Het verhaal is uitstekend en de game zit gewoon propvol content en leuke verwijzingen voor fans. Als je een echte fan bent, is de remaster het ook absoluut wel waard om te spelen, maar dan zal je waarschijnlijk al wel de Ultimate Edition van Spider-Man: Miles Morales hebben.

  Voor de mensen die nu een PS5 hebben en deze game nog niet gespeeld hebben op PS4 is Spider-Man Remastered ook absoluut de moeite waard, maar dan loop je al gauw tegen het prijskaartje van de Ultimate Edition van Spider-Man: Miles Morales aan. Met alle versnelde laadtijden en de grafische upgrades is de game eigenlijk al een must-have op de PS5 en dus is het best jammer dat de titel niet los beschikbaar is.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Briljant verhaal
  • Ontzettend sterke gameplay
  • Totaalpakket met alle DLC's
  • Keuze tussen Fidelity en Performance
  • Grafische upgrades zijn indrukwekkend
  • Nieuwe Peter Parker ligt dichterbij de roots
  • Momenteel alleen beschikbaar met Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition
  • Secties met Mary-Jane en Miles Morales halen je uit de flow van de game

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.