Nieuwe PS5 gameplay Ratchet and Clank: Rift Apart getoond op State of Play

News
vrijdag, 30 april 2021 om 9:23
ratchet and clank rift apartf1611146102
We moeten nog even geduld hebben voordat het next-gen geweld écht losbarst met de release van Ratchet and Clank: Rift Apart. Sony heeft ons nu wel lekker gemaakt met nieuwe PS5 gameplay op de State of Play.
Hoewel de next-gen consoles al sinds november gelanceerd zijn, is het aantal titels die exclusief zijn verschenen voor de PS5 of Xbox Series X op één hand te tellen. We hebben dan ook nog niet echt gezien waar de nieuwe hardware toe in staat is, omdat ontwikkelaars altijd rekening moeten hebben houden met de vorige generatie consoles.
Daar lijkt verandering in te gaan komen met Ratchet and Clank: Rift Apart. De nieuwe titel van Insomniac Games is een grote release voor Sony en was gisteravond dan ook het hoofdgerecht op de State of Play met gloednieuwe PS5 gameplay. Check de uitgebreide gameplay video hieronder.

Wat toont de PS5 gameplay video?

We hebben al een paar keer een korte teaser gezien waar de PS5 hardware toe in staat is met de nieuwe Ratchet and Clank en dat is nu uitgebreid getoond. Het meest verfrissende en opvallende is vergelijking met vorige titels is ongetwijfeld de laadtijden. Of beter gezegd, het gebrek aan laadtijden. In een flits kan Ratchet reizen tussen dimensies, zonder dat de speler ook maar één moment hoeft te wachten.
Daarnaast hebben de kleurrijke werelden en karakters in Ratchet and Clank: Rift Apart een Pixar-achtige kwaliteit, die bovendien zeer divers lijken te gaan worden. De gameplay video heeft ook, na de trailer die deze week werd gelanceerd, uitvoerig het nieuwe karakter Rivet laten zien. We moeten wel nog even geduld hebben voordat we zelf met de game aan de slag kunnen, want de release staat gepland voor 11 juni.