Borderlands 3 heeft nu cross-play, behalve voor PlayStation

News
vrijdag, 25 juni 2021 om 15:30
borderlandsf1624620537
De cross-play-update voor Borderlands 3 is nu live, waar een verhoogde level cap en andere verbeteringen bijzit. De nieuwe cross-play-update is beschikbaar voor verschillende platformen zoals Xbox, Google Stadia en PC, maar niet voor PlayStation.
Borderlands 3 is een game van Gearbox Software en 2K, waar je met ontelbare wapens en een gloednieuwe avontuur je weg moet zien te vinden langs nieuwe werelden en vijanden als één van de vier Vault Hunters, die elk hun uitgebreide skill tree, vaardigheden en aanpassingsmogelijkheden hebben.
De cross-play-update voor Borderlands 3 was al een tijdje geleden aangekondigd. De update is nu online voor Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia, Steam en Epic Games. Met cross-play is het mogelijk om met andere mensen samen te spelen op verschillende soorten platformen. Toch is de update niet beschikbaar voor PlayStation. Sony rekent hoge kosten bij uitgevers die cross-play willen bieden op PlayStation, dat mogelijk de oorzaak kan zijn dat de update voor Borderlands 3 niet ondersteund wordt op het platform.

Alhoewel PlayStation nog niet geheel open staat voor zo'n update met andere platformen, lijkt het erop dat Sony dit steeds meer gaat aanmoedigen. Zo laat PlayStation-directeur Jim Ryan weten tijdens een interview met Axios dat het bedrijf “cross-play ondersteunt en aanmoedigt’’. Het kan dus zo zijn dat dit er ook voor Borderlands 3 aankomt, zonder enige kosten voor 2K.

Diverse verbeteringen in Borderlands 3 update

In de gloednieuwe cross-play update zitten er ook een aantal andere verbeteringen bij voor de game zoals een verhoogde level cap die naar 72 gaat. Hiermee hebben spelers 70 skillpunten te spenderen in de vier skilltrees van de personages. Ook keren Cartels terug met het terugkerende Revenge of the Cartels-evenement, waar spelers nu eerdere events kunnen spelen door degene die ze willen spelen te selecteren in het menu.