Gearbox Studios overgenomen voor ruim 363 miljoen dollar

News
woensdag, 03 februari 2021 om 8:30
borderlands 3 tips zo word je de ultieme moordmachine 154738 1f1613054007
Gearbox Studios, de ontwikkelaar van de Borderlands games, is overgenomen door de Embracer Group voor ruim 363 miljoen dollar. Door de overname komt Gearbox terecht onder de vleugels van hetzelfde bedrijf als Koch Media en THQ Nordic.
Embracer Group nam Gearbox Studios over voor het enorme bedrag van 363 miljoen dollar. Daarnaast is er nog een flink bedrag gereserveerd in aandelen van Embracer Group. Als Gearbox de komende zes jaar een aantal targets haalt komt bovenop dit bedrag ook nog eens een bonus van 1 miljard dollar. Met de overname voegt Embracer Group weer een studio toe aan haar 'collectie'. Hieronder vallen intussen Koch Media en THQ Nordic, maar ook andere partijen als Saber Interactive.
Randy Pitchford blijft directeur bij Gearbox Studios en is tevreden over de overname. Hij vertelde in een statement rondom de overname het volgende:

Gearbox overname heeft als doel nieuwe IP's creëren.

De aankoop van Gearbox Studios door Embracer Group is om nieuwe IP's te creëren. De bestaande franchises van Gearbox zoals Borderlands en Homeworld zullen blijven bestaan, maar door de studios onder één dak onder te brengen, kan er zomaar iets moois ontstaan.
Of de overname snel vruchten afwerpt is nog even bezien. Gearbox Studios is momenteel bezig met de Borderlands film en heeft voor zover bekend verder geen nieuwe game op de planning. Onlangs nog werd achter de steun voor de game Battleborn een punt gezet.

Populair Nieuws