Sony moedigt cross-play op PlayStation aan

News
maandag, 21 juni 2021 om 11:00
playtation 5 studiof1605864992
Waar Sony eerst altijd tegen cross-play is geweest, komt daar langzaam enig verschil in. Ook nu is het zo dat Sony steeds meer toekomst ziet in het samenbrengen van alle spelers en zegt zelfs dat het cross-play nu aanmoedigt.
PlayStation-directeur Jim Ryan laat tijdens een interview met Axios weten dat het bedrijf “cross-play ondersteunt en aanmoedigt.” Vervolgens meldt Ryan een aantal games die al cross-play ondersteunen en zegt hier gelijk dat “het aantal ondersteunde games zal blijven groeien.” Wees dus niet verrast als er ineens meer games aankomen die allemaal cross-play ondersteunen.
Sony kijkt tegenwoordig steeds beter naar cross-play dan voorheen. Eerst wilde Sony namelijk niets te maken hebben met cross-play en gaf spelers enkel de opties om met andere PlayStation-gebruikers te spelen. Sony is dan ook het laatste bedrijf geweest dat eindelijk toegaf aan het idee van cross-play.

Uitgevers moeten betalen voor cross-play op PlayStation

Hoewel het een goede verandering is vanuit Sony, zit er alleen nog wel een addertje onder het gras. Sony wil namelijk van elke game die cross-play gebruikt of ondersteunt op de PlayStation een bepaald percentage van de inkomsten terug zien. Dat is gebleken uit de rechtszaak tussen Epic en Apple.
Kleine spellen zouden niet onder deze betaling te hoeven vallen, maar als het spel dat cross-play gebruikt boven de 500.000 dollar omzet in een jaar behaald, dan moet er een percentage naar Sony gaan. Het is dus afwachten welke bedrijven bereidt zijn hieraan mee te werken. Randy Pitchford liet op Twitter al weten dat Borderlands 3 ook cross-play gaat krijgen, maar niet op PlayStation door dit regelement vanuit Sony.

Populair Nieuws