‘Bobby Kotick verlaat Activision Blizzard na overname Microsoft’

News
woensdag, 19 januari 2022 om 16:30
Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, zal mogelijk aftreden na de overname van Microsoft. Wat Kotick hierna zal doen of wat zijn functie wordt is nog niet bekend.
Eén van de grote vragen na de overname van Activision Blizzard door Microsoft is, wat er gaat gebeuren met Bobby Kotick, de CEO van het bedrijf. Kotick staat al een lange tijd onder druk om ontslag te nemen, wegens het wangedrag op de werkplek. Hoewel Microsoft en Activision Blizzard nog commentaar hebben geleverd, zal Kotick volgens The Wall Street Journal en Bloomberg aftreden.
In de officiële aankondiging van de overname vertelde Microsoft dat Kotick zal blijven dienen als CEO van Activision Blizzard, maar voegde er wel aan toe dat zodra de overname is voltooid, "de Activision Blizzard-activiteiten zullen rapporteren aan Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming.” Welke rol Kotick dan op zich zal nemen, wordt niet vermeld.
Voorlopig blijft Bobby Kotick nog wel de CEO van de uitgever, aangezien het einde van de deal momenteel staat gepland voor 30 juni 2023. Kotick heeft wel interesse getoond om een functie binnen het bedrijf te houden, nadat Microsoft de volledige controle heeft.

Overname van bijna 69 miljard dollar

Gisteren werd bekendgemaakt dat Microsoft ontwikkelaar Acitivision Blizzard zal overnemen voor bijna 69 miljard dollar. Activision Blizzard is de ontwikkelaar van games waaronder Call of Duty, Overwatch en War of Warcraft. Microsoft wil vele games van Blizzard aan haar arsenaal toevoegen en ziet ook toegevoegde waarde van het bedrijf bij cloud gaming en in de markt voor mobiele games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties