Petitie tegen Bobby Kotick maakt zijn positie onzeker

News
zaterdag, 20 november 2021 om 14:00
Steeds meer medewerkers bij Activision Blizzard zijn CEO Bobby Kotick zat. Zijn leidinggevende positie staat onder druk, zeker nu zo een 800 werknemers van Blizzard een petitie getekend hebben waarin zij eisen dat Kotick ontslag neemt. Volgens hen heeft hij het grensoverschrijdende gedrag op de werkvloer niet goed aangepakt.
Er wordt steeds meer druk uitgeoefend op Activision Blizzard CEO Bobby Kotick. Werknemers staken, de klachtenstapel loopt op, een onverwachte waarheid komt naar voren via gelekte bestanden en aandeelhouders beginnen zich ook met de zaak te bemoeien. Nu is er zelfs een petitie gemaakt die eist dat Bobby Kotick ontslag neemt. Die petitie is door zo'n 800 werknemers van Activision Blizzard getekend, .
Het aantal handtekening loopt in een razend tempo op. In de petitie staat dat werknemers geen vertrouwen meer hebben in Kotick nadat allerlei bestanden gelekt zijn. In deze bestanden stond dat Kotick op de hoogte was van de seksuele misbruik en intimidatie op de werkvloer. Hij deed hier alleen niks aan en besprak het met niemand. Volgens de petitie moeten de aandeelhouders een groot deel uitmaken in het kiezen van de nieuwe CEO. Kotick zelf mag geen input hebben bij het stemmen.

Activision Blizzard ondergaat veel veranderingen

De aandeelhouders hebben al een brief geschreven met hoe zij een nieuwe raad er het liefst uit hebben zien. Vooralsnog houd Kotick stand en vertelt hij dat de berichten over hem en zijn bedrijf misleidend zijn. Ook de raad van bestuur van Activision Blizzard staat vooralsnog achter Kotick.
Wanneer een nieuwe CEO aangewezen gaat worden, en wie die mogelijk zal zijn, is nog onbekend. Wel komen er waarschijnlijk meer vrouwelijke werknemers in het bestuur. PlayStation-hoofd Jim Ryan heeft zich inmiddels met de zaak bemoeid. Hetzelfde geldt voor Xbox baas Phil Spencer. Een woordvoerder van Activision Blizzard reageerde daar weer op en liet weten dat er veel veranderingen komen.