Bethesda stelt next-gen upgrade DOOM Eternal uit

  Op het moment dat je denkt alles te hebben gehad in dit rampjaar, brengt Bethesda Softworks ook nog eens slechts nieuws. Afgelopen week kwamen na lang wachten eindelijk de Xbox Series X en S op de markt en volgende week brengt Sony de PlayStation 5. Maar de DOOM Eternal next-gen update zal niet direct beschikbaar zijn.

  Wanneer komt nu wel de next-gen upgrade?

  DOOM Eternal kwam voor de PlayStation 4, Xbox One, Windows en Stadia al in maart van dit jaar uit. De planning was dat de game direct bij de release van de next-gen ook voor deze consoles uit zou komen, maar Bethesda heeft bekend moeten maken dat DOOM Eternal niet vanaf dag één een update krijgt. Ook heeft de ontwikkelaar nog geen nieuwe datum bekendgemaakt voor de next-gen update. Maar je kunt straks met je Xbox Series of PlayStation 5 wel alvast DOOM Eternal spelen via backwards compabtibility, alleen kun je de game dan niet direct spelen in optima forma.

  Grootste verwachtingen

  In 2016 had de spellenreeks een groot succes met de game DOOM, als vervolg daarop kwam begin dit jaar DOOM Eternal. Onze collega Roland had in maart de eer om een review over Doom Eternal voor XGN te mogen schrijven en hij was zeer enthousiast over de game. Vanwege de soepele gameplay en het leuke tactische element kreeg DOOM Eternal begin dit jaar een 9 op schaal van 10 op XGN.

  Het rampjaar 2020

  2020 staat bij veel mensen al bekend als een rampjaar, zeker het coronavirus zorgen voor de nodige ontwikkelingen. Maar ook op het gebied van games lijkt er veel mis te gaan. Vorige maand werd bijvoorbeeld Cyberpunk 2077 voor de zoveelste keer uitgesteld, en ook bij de nieuwe releasedatum staan al vraagtekens. Maar ook Halo Infinite werd weer uitgesteld, waarna er recent opnieuw een regisseur opstapte. Ook de Nintendo Switch versie van Ghostrunner werd eind vorige maand uitgesteld.

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.