Cyberpunk 2077 ontwikkelaar niet overtuigd van december release

News
vrijdag, 30 oktober 2020 om 16:30
cyberpunk 2077 2f1593100430
Cyberpunk 2077, de game die wel vaker lijkt te worden vertraagd dan de Noord-Zuidlijn. De game werd dinsdag opnieuw door CD Projekt Red uitgesteld en ook de nieuwe releasedatum lijkt niet helemaal zeker.

Wat gaat er allemaal mis?

Cyberpunk 2077 is al sinds 2016 in ontwikkeling, maar lijkt nog steeds niet helemaal af. Daardoor werd de game dus opnieuw uitgesteld eerder deze week. CD Projekt Red gaf in de media wel aan er alles aan te doen om de game zo snel mogelijk af te krijgen en de ontwikkelaars zijn momenteel ruim 100 uur per week aan het werk. Maar het mag volgens de studio natuurlijk ook niet ten kosten gaan van de kwaliteit van de game. De volgende vertraging kon alleen niet iedereen waarderen en meerdere ‘fans’ vonden het dan ook nodig om CD Projekt RED te bedreigen.

Er lijkt nog twijfel bij CD Projekt RED

De game werd opnieuw uitgesteld omdat de Xbox One en PlayStation 4-versie nog niet helemaal af zou zijn. De PC, PlayStation 5 en Xbox Series versie was wel al helemaal in orde, vertelde CD Projekt Red aan de aandeelhouders. De game werd uitgesteld tot 10 december van dit jaar, maar co-CEO Adam Kicinski durfde in een Q&A geen volmondige ja te geven op de vraag of de game in december echt klaar is. Hoewel hij wel redelijk overtuigd leek, liet hij de deur stiekem toch nog een kiertje staan. Toen hem werd gevraagd of Cyberpunk 2077 op 10 december zou uitkomen antwoordde Kicinski:

“Dat is min of meer wat ik zeg, denk ik”.

Alles lijkt mis te gaan in 2020

Helaas is Cyberpunk 2077 niet de enigste game die wordt uitgesteld in dit rampjaar. Halo Infinite werd ook lang uitgesteld en slaat zelfs de Xbox One helemaal over. Daarnaast stapte er deze week ook weer de zoveelste regisseur op bij de ontwikkeling van de game. En van de game Ghostrunner werd deze week ook al op de releasedatum aangepast.