Cyberpunk 2077 opnieuw uitgesteld door CD Projekt Red!

News
dinsdag, 27 oktober 2020 om 17:49
cyberpunk 2077 artf1592823238
Al het hele jaar lang kijken gamers uit naar de release van Cyberpunk 2077. Na meerdere keren vertraagd te zijn, zou de game eindelijk uitkomen op 19 november. Dat zit er alleen niet in, want Cyberpunk 2077 is opnieuw uitgesteld door CD Projekt Red.
Al het hele jaar lang kijken veel gamers met smart uit naar de release van Cyberpunk 2077. Origineel zou de game uitkomen in de lente, maar werd uiteindelijk maandenlang uitgesteld tot 19 november. De reden daarvoor zou zijn dat ontwikkelaar CD Projekt Red meer tijd nodig had om de game te polishen en te zorgen voor een vlekkeloze ervaring. Recent werd alleen gezegd dat de game niet nog een keer uitgesteld zou worden en de status van de game werd ook veranderd naar goud. Dat betekent dat de game helemaal af is en klaar voor printen en distributie.
Toch is Cyberpunk 2077 nu nog een keer uitgesteld. Via Twitter heeft CD Projekt Red laten weten dat de game niet uitkomt op 19 november, maar pas op 10 december. In het bericht laat de ontwikkelaar en uitgever weten dat het coronavirus voor problemen heeft gezorgd. De medewerkers moeten daarom vanuit huis werken en de game komt bovendien uit op current en next-gen consoles, wat voor extra veel werk zorgt. Volgens de ontwikkelaar betekent de gold status namelijk niet dat ze klaar zijn met werken aan de game. Er wordt nog constant gewerkt om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. De veranderingen worden vervolgens via een Day 0 patch geïmplementeerd.

Wat is Cyberpunk 2077 precies?

In Cyberpunk 2077 nemen spelers de controle over het karakter V - waarbij je zelf mag bepalen of dat een man of een vrouw is. Als huurling word je losgelaten in Night City, een enorme stad die wordt gecontroleerd door bedrijven en bendes en waar het woord van de wet machteloos is. Als V zijnde bepaal jij zelf je achtergrond en je daden in de stad, wat zal resulteren in verschillende eindes.
Cyberpunk 2077 zal uitkomen op de PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia, evenals de PlayStation 5 en Xbox Series X en S.