Wapens in Call of Duty Black Ops Cold War krijgen op PS5 uniek gevoel

  Veel next-gen games die de komende tijd lanceren zullen ook verschijnen op de huidige generatie consoles, zogeheten cross-gen games. Toch zal Call of Duty Black Ops Cold War unieke features hebben voor de next-gen versie, met name als het gaat om de wapens op de PS5.

  Call of Duty Black Ops Cold War is de eerste Call of Duty die lanceert op de volgende generatie consoles, maar Activision wil nog niet haar complete playerbase op de huidige generatie consoles achterlaten. De nieuwe game komt dan ook uit voor veel platforms, maar voor de Xbox Series X en S en de PS5 wil de uitgever en ontwikkelaar Treyarch wel een unieke ervaring bieden.

  Dat zal komen in de vorm van verbeterde graphics, een hogere framerate en andere features die een feest voor het oog zijn. Spelers op de PS5 zullen alleen ook een andere ervaring krijgen voor hun vingers. In een interview met Gamespot geeft Lead Game Designer Tony Flame namelijk aan dat alle wapens een unieke feel gaan krijgen door de DualSense controller.

  “De controller heeft haptic feedback, dus elke keer als je trekker overhaalt, zal de controller schudden. Er is een gevoeligheid voor de triggers dat vergelijkbaar is met de spanning op de trekker van een echt wapen. Dat is apart ingesteld voor elk wapen in de game. Het geeft de wapens een gevoel dat je nog nooit eerder ervaren hebt.”

  Tony Flame, Lead Game Design CoD Black Ops Cold War

  Wat betekent next-gen voor balans?

  Omdat Call of Duty Black Ops Cold War niet alleen cross-gen is, maar ook cross-play kent, heeft Treyarch zorgvuldig de balans moeten afstellen tussen de consoles. Volgens de ontwikkelaar moeten spelers op de next-gen consoles namelijk niet teveel voordelen krijgen ten opzichte van spelers op de PlayStation 4 en Xbox One.

  Op de Xbox Series X en PS5 kan je dus genieten van een betere framerate en een hogere fidelity, maar instellingen die mogelijk een voordeel kunnen opleveren zijn volgens Flame ook beschikbaar op de huidige generaties consoles. Daarbij wordt de FOV slider als voorbeeld genoemd en die we dus ook beide generaties consoles kunnen verwachten.

  Call of Duty: Black Ops Cold War

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.