‘Apple geeft gigantische bedragen uit aan AI’

News
donderdag, 07 september 2023 om 16:30
apple 132960
Veel techreuzen zijn momenteel druk bezig met AI. Hoewel Apple nog geen nieuwe AI-features heeft aangekondigd, is het bedrijf er wel mee bezig. Er zouden zelfs miljoenen per dag aan worden uitgegeven.
Sinds ChatGPT begin dit jaar publiek beschikbaar werd, lijkt iedereen chatbots te introduceren. Apple heeft dat (nog) niet gedaan, maar volgens een rapport van The Information zijn er binnen het bedrijf meerdere teams bezig met AI (via The Verge). De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie zou Apple zelfs miljoenen per dag kosten.
Een team van ongeveer 16 mensen, genaamd Foundational Models, is bezig met AI die gesprekken kan voeren. Dat team wordt geleid door John Giannandrea, die in 2018 al werd aangenomen als AI-hoofd, maar dan vooral voor Siri. Opvallend genoeg zou Giannandrea sceptisch zijn over het praktisch nut van ChatGPT-achtige chatbots.
Verder is er een Visual Intelligence-team, dat werkt aan een AI die afbeeldingen kan genereren. Er is ook een team bezig met AI die verschillende media kan interpreteren. Die AI kan bijvoorbeeld afbeeldingen, video en tekst herkennen en genereren.

‘Apple heeft betere AI dan ChatGPT’

Er wordt ook beweerd dat Apple een AI heeft gemaakt die krachtiger is dan GPT 3.5, het model waarop ChatGPT gebaseerd is. Deze zou intern bekend staan als Ajax GPT en getraind zijn met meer dan 200 miljard parameters. Apple zou deze AI voor intern gebruik hebben gemaakt en is zelfs binnen het bedrijf beperkt toegankelijk.

Populair Nieuws