ChatGPT kan nu ook je vakantie plannen

News
woensdag, 28 juni 2023 om 16:30
chatgpt laptopf1680510525
De zomervakantie staat voor de deur en misschien heb je al een reis gepland. Maar mocht je het moeilijk vinden om te bepalen waar je heen gaat, dan kan je nu geholpen worden door ChatGPT. De technologie achter deze chatbot wordt nu namelijk ingezet door Booking.com.
AI-chatbots kunnen je tegenwoordig met van alles helpen. Dat is niet altijd helemaal de bedoeling, bijvoorbeeld als je je huiswerk laat maken door ChatGPT. Maar er is nu ook de wat onschuldigere mogelijkheid om je vakantie te plannen met behulp van AI.
Booking.com lanceert namelijk een chatbot die is gebaseerd op ChatGPT. Deze is nog in bèta en in eerste instantie alleen beschikbaar in de VS. Je kunt de bot vragen stellen om een vakantiebestemming of accommodatie uit te kiezen.
De bot kan je bijvoorbeeld helpen om een hotel of vakantiehuis uit te zoeken dat past bij jouw eisen. Ook kun je vragen om tips voor activiteiten en bezienswaardigheden en kun je de bot een heel reisplan op laten stellen. Wanneer je met behulp van de bot een accommodatie uitkiest kun je snel boeken door op een accommodatie te klikken.

EU legt ChatGPT en andere AI aan banden

Het is overigens even afwachten in wat voor vorm de bot uiteindelijk naar Nederland komt. De EU is namelijk al bezig met strenge regelgeving rondom het gebruik van AI. Een bot die je helpt een vakantie te plannen zal waarschijnlijk niet heel snel in de problemen komen, maar het bedrijf achter ChatGPT waarschuwt al dat hij de diensten van zijn bedrijf bij te strenge regelgeving terugtrekt uit Europa.