‘Google Bard gaat relatieadvies geven’

News
woensdag, 16 augustus 2023 om 18:00
google bard aif1683891823
Er zijn inmiddels aardig wat AI-chatbots die je om hulp kunt vragen met verschillende taken. Maar voor Google heeft de chatbot Bard nog niet genoeg functies. Er zouden verschillende nieuwe mogelijkheden in ontwikkeling zijn, waaronder de optie dat Google Bard relatieadvies geeft.
Volgens bronnen van The New York Times heeft Google plannen om de AI-chatbot bard veel meer functies te geven. Het zou de bedoeling zijn dat je de bot allerlei moeilijke kwesties kan voorleggen, bijvoorbeeld over al dan niet romantische relaties. The New York Times komt met een voorbeeld waarbij je Bard kan vragen hoe je een vriendin het beste kunt laten weten dat je om financiële redenen niet bij haar bruiloft kan zijn.
Google werkt hiervoor samen met allerlei externe partijen. Reacties van Bard worden bijvoorbeeld beoordeeld door zo’n 100 AI-experts van Scale AI. Desondanks is er binnen Google kritiek op het project.
Een AI om levensadvies vragen zou namelijk niet goed zijn voor het welzijn van de gebruiker. Daar wijzen Google’s eigen experts op. AI is bovendien momenteel nog experimenteel en geeft niet altijd goede antwoorden. Gebruikers van Google Bard worden nu al gewaarschuwd dat advies op medisch, juridisch of financieel gebied niet klakkeloos opgevolgd moet worden.

Nog veel meer functies voor Google Bard AI

Het is trouwens de bedoeling dat Bard veel meer nieuwe rollen in kan nemen dan alleen die van een adviescolumn. Google zou bijvoorbeeld willen dat Bard je bijles kan geven of plannen kan opstellen voor budgetten of trainingen. Wanneer dat soort nieuwe functies lanceren wil Google nog niet kwijt.