‘Macs met M3 chip laten nog op zich wachten’

News
vrijdag, 21 april 2023 om 13:30
apple 132960
Sinds een paar jaar maakt Apple eigen chips voor Macs, in plaats van Intel-processoren te gebruiken. Net als de meeste chipsets van Apple krijgen ze jaarlijks een nieuwe versie en in 2023 wordt de M3 chip verwacht. Het duurt alleen waarschijnlijk nog een paar maanden voor er Macs met een M3 chip verschijnen.
Apple heeft dit jaar nog niet bijzonder veel Macs uitgebracht, maar naar verwachting komt er nog een aantal. Er worden bijvoorbeeld MacBooks, een iMac en een Mac Mini met M3 chip verwacht. Ook zouden er MacBook Pro’s in ontwikkeling zijn met M3 Pro en M3 Max chips.
Die hoef je alleen niet al te snel te verwachten, zo meent analist Ming-Chi Kuo. Hij meldt dat de M3 chips pas in de tweede helft van 2023 in massaproductie gaan, waarbij de ‘gewone’ M3 iets eerder in productie gaat dan de Pro en Max varianten. Dat betekent dat we niet op computers met deze chipsets hoeven te rekenen voor het najaar.
Dat komt ook enigszins overeen met een eerder bericht van Mark Gurman. Die gaf aan dat de MacBook Pro’s met M3 Pro en Max chips mogelijk pas in het begin van 2024 uitkomen. De eertvolgende Macbook die wordt onthuld zou op WWDC uit de doeken worden gedaan en nog een M2 chip gebruiken.

Macs staan dit jaar niet centraal voor Apple

Hoewel we dit jaar gebruikelijke MacBook upgrades kunnen verwachten en ook voor het eerst in lange tijd een Mac Pro en iMac, staan computers dit jaar niet in de spotlight. Naar verwachting zet Apple flink in op de Mixed Reality headset die waarschijnlijk snel uit de doeken wordt gedaan. De focus op deze headset zou zelfs ten koste gaan van nieuwe software features voor de iPhone 15.