‘iPhone 15 krijgt minder nieuwe features dan verwacht’

News
maandag, 09 januari 2023 om 18:30
iphone 14 prof1672917626
Met elke iPhone-generatie kunnen gebruikers weer allerlei nieuwe features verwachten. Maar dit jaar ligt Apple’s focus elders. Waarschijnlijk zijn er dit jaar daarom minder vernieuwing bij (onder andere) de iPhone.
Een nieuwe iPhone haalt een deel van zijn features uit de hardware, maar vlak de software niet uit. Elk jaar komt er tegelijk met de nieuwe iPhone een nieuwe versie van iOS, die ook allerlei nieuwe snufjes naar de iPhone brengt. Maar door Apple’s focus op mixed reality gaat iOS 17 waarschijnlijk flink tegenvallen.
Mark Gurman van Bloomberg meldt dat de updates voor verschillende bekende Apple-apparaten tegen gaan vallen. Veel ontwikkelaars en ingenieurs die normaal gesproken aan iOS 17, macOS 14 en andere besturingssystemen zouden werken, zijn overgeplaatst naar het team van de mixed reality headset die dit jaar uit zou komen. Daar komt nog eens bij dat er veel werk is gestoken in bugfixes voor iOS 16, wat ook betekent dat er minder aandacht is geweest voor iOS 17.
Dit beperkt zich bovendien niet tot iOS. Zoals gezegd lijen ook macOS en andere besturingssystemen onder deze focus op mixed reality. We hoeven volgens Gurman dan ook niet al te veel nieuwe features te verwachten voor bijvoorbeeld de AirPods, Apple Watch, iPad en Apple TV.

Wel nieuwe hardware features voor iPhone 15?

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat de iPhone 15 helemaal niets nieuws te bieden heeft. De telefoon komt zeer waarschijnlijk met een USB-C oplader. Ook is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw design, wat vaak ook nieuwe hardware-features met zich meebrengt.

Populair Nieuws