‘Apple komt snel met gloednieuwe MacBooks’

News
maandag, 17 april 2023 om 15:30
zelfrijdende apple autos getest in californie 131637
In juni heeft Apple een groot evenement op de planning staan, namelijk de jaarlijkse WWDC. Wat daar precies onthuld gaat worden heeft het bedrijf niet bekendgemaakt. Maar het ziet er naar uit dat er in ieder geval MacBooks aanwezig zullen zijn.
Dat er nieuwe MacBooks in ontwikkeling zijn is geen verrassing. Er gaan al tijden geruchten over bijvoorbeeld een vrij grote MacBook Air van 15 inch. Het is natuurlijk sowieso een veilige aanname dat Apple altijd bezig is met nieuwe MacBooks.
Volgens Mark Gurman van Bloomberg wordt er momenteel gewerkt aan twee MacBook Air-modellen, één van 15 inch en één van 13 inch, en een MacBook Pro van 13 inch. Minstens een aantal van die laptops wordt op WWDC onthuld. Welke dat zijn is niet bekend, maar wie binnenkort een nieuwe laptop nodig heeft moet er rekening mee houden dat wat er op WWDC wordt onthuld nog wel eens tegen kan gaan vallen.
Want hoewel Apple dit jaar waarschijnlijk komt met M3 chips, hebben de laptops die deze zomer worden onthuld die chips nog niet. Ze hebben een chipset die “vergelijkbaar” is met de M2 chips. Alle drie de laptops moeten uiteindelijk uiterlijk begin 2024 verschijnen, maar wat deze zomer wordt onthuld komt waarschijnlijk eerder.

WWDC staat niet in het teken van MacBooks

De MacBooks worden overigens niet de focus van WWDC. In de eerste plaats is dat omdat software normaal gesproken de focus is van het evenement. Maar ook qua hardware ligt de spotlight elders: de langverwachte Mixed Reality headset zou namelijk onthuld worden, ondanks dat er binnen Apple de nodige twijfels zijn over het apparaat.