Familie Michael Schumacher gaat stappen ondernemen tegen nepinterview

News
vrijdag, 21 april 2023 om 13:00
rsz credit private schumacherf1630051556
Recent is er een opmerkelijk interview verschenen in de Duitse tabloid Die Aktuelle. Namelijk een nepinterview met Michael Schumacher. De familie van de racelegende gaat nu stappen ondernemen tegen het tijdschrift.
Jarenlang heeft Michael Schumacher de Formule 1 gedomineerd, om uiteindelijk aan het einde van 2012 echt met pensioen te gaan. Lang heeft de coureur daar niet van kunnen genieten, want in december 2013 kwam hij in een vreselijk ski-ongeluk terecht, waarbij hij serieus hersenletsel heeft opgelopen. Sindsdien houdt zijn familie hem buiten het oog van het publiek en is zijn medische toestand onbekend.
Het was dan ook opmerkelijk dat het Duitse tabloid Die Aktuelle laatst ineens claimde ‘het eerste interview’ met Michael Schumacher te hebben gehad na zijn ongeluk. Volgens het tijdschrift zou de coureur eindelijk antwoorden geven en waren het geen ‘magere, halve antwoorden van vrienden’. Aan het einde van het artikel werd pas aangegeven dat het ging om een interview met een AI chatbot.
De motorsportwereld is woedend op het Duitse tijdschrift en het nepinterview en de familie van Michael Schumacher heeft zich nu ook laten horen. Een woordvoerder van de familie laat weten dat het juridische stappen gaat nemen tegen Die Aktuelle, zo meldt Reuters.

Privacy gewenst voor Michael Schumacher

In 2021 kwam Netflix met de documentaire Schumacher, die in samenwerking met de familie is gemaakt. Daarin vertelt Corinna Schumacher, de vrouw van Michael, dat de coureur privacy altijd heel belangrijk vond. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn familie. Daarom wil de familie nu zo goed mogelijk zijn privacy beschermen.

Populair Nieuws