Acteur ziet af van James Bond om pijnlijke reden

News
woensdag, 28 juni 2023 om 12:00
james bond no time to die stillf1632921944
Daniel Craig is gestopt als James Bond en dus is er een vervanger nodig. Er gaan al verschillende namen rond, maar een populaire acteur die ooit werd gezien als kanshebber wordt het niet. Daar blijkt ook een vervelende reden achter te zitten.
Al sinds duidelijk werd dat Daniel Craig ging stoppen als James Bond is Idris Elba een veelgenoemde kandidaat om de rol over te nemen. Dat gaat niet gebeuren, ten dele omdat Elba ouder is dan de producers graag willen. Maar Elba heeft ook eerder aangegeven dat hij het zelf niet ziet zitten, iets waar een wat pijnlijke reden voor is.
James Bond is een felbegeerde rol en dat veel mensen hem als een potentiële 007 zagen was in eerste instantie een groot compliment voor Idris Elba. De acteur vond het leuk om te zien dat mensen over de hele wereld hem wel zagen zitten als de nieuwe Bond. Maar helaas waren er ook mensen fel tegen het idee.

Idris Elba geen James Bond door racisme

Die mensen maakten er volgens Elba vaak een rassenkwestie van. Hoewel Elba uiteindelijk niet degene is die besluit of hij James Bond wordt, was hij wel degenen die de volle laag kreeg van mensen die tegen een zwarte Bond zijn. Het idee dat hij James Bond zou kunnen zijn werd door de racistische reacties uiteindelijk “walgelijk en onaangenaam” voor Elba, zo vertelt hij in de podcast SmartLess.
Het is vooralsnog onduidelijk wie er wel de nieuwe James Bond wordt. Begin dit jaar werd beweerd dat de keuze was gemaakt, maar een aankondiging bleef uit. Aaron Taylor-Johnson wordt vaak genoemd als kandidaat, maar ook verschillende andere relatief jonge acteurs zouden overwogen worden.