Animatieserie van Among Us in de maak

News
woensdag, 28 juni 2023 om 11:30
among us hackf1615214389
Er kan nog een naam worden toegevoegd aan de lijst met gameverfilmingen. Er wordt namelijk gewerkt aan een animatieserie van Among Us.
Tijdens de lockdown was er één game die massaal werd gespeeld door veel vriendengroepen: Among Us. Die game die qua concept lijkt op bordspellen als Weerwolven van Wakkerdam en Secret Hitler, was namelijk bij uitstek geschikt om op afstand met vrienden te spelen. Tijdens de piek kwam het aantal concurrent players neer op 3,8 miljoen.
Tegenwoordig haalt Among Us niet meer die spelersaantallen, maar de game blijft ondanks dat wel populair. Zo populair zelfs, dat CBS heeft besloten om er een animatieserie van te maken. Dat meldt Variety. De show zal gemaakt worden door animatiestudio Titmouse in samenwerking met Innersloth, de ontwikkelaar achter Among Us.
De premise van de show zal vergelijkbaar zijn met de game, maar wat voor soort verhaal de serie krijgt is nog niet bekend. In Among Us is er namelijk niet echt een langlopend verhaal dat dienst kan doen voor de show.

Opkomst van gameverfilmingen

Met de animatieserie van Among Us groeit het aantal films en series gebaseerd op games nog verder. Eerder boekten Nintendo en HBO al succes met respectievelijk The Super Mario Bros. Movie en The Last of Us, maar ook Netflix is al een lange tijd bezig met succesvolle shows. Zo heeft de streamingdienst onder andere series gemaakt of is bezig met Arcane, Dragon Age, Splinter Cell, Assassin’s Creed en Castlevania.