Aandeelhouders: "Netflix loog over abonnees"

News
vrijdag, 06 mei 2022 om 14:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix wordt aangeklaagd door haar eigen aandeelhouders. Deze beweren dat het bedrijf heeft gelogen over het afnemend aantal abonnees. Daarmee zijn de aandeelhouders flink benadeeld.
Onlangs kwam naar buiten dat Netflix in het eerste kwartaal van 2022 200.000 abonnees is kwijtgeraakt. Bovendien verwacht het bedrijf dat de abonnees nog verder dalen. Kort nadat dat bekend werd daalde de waarde per aandeel maar liefst 67 procent. De waarde was in november 2021 691,69 dollar per aandeel, maar daalde naar 226,19 dollar per aandeel.
Dat is uiteraard nadelig voor aandeelhouders en een aantal daarvan vinden dat Netflix onjuist heeft gehandeld. Het zou investeerders onjuiste informatie hebben verstrekt en hebben verzwegen dat de groei van het bedrijf terugliep. Daardoor zouden de aandeelhouders veel geld zijn verloren, waarvoor nu via de gerechtelijk weg compensatie wordt gezocht, meldt Variety.
De aanklager hoopt dat deze zaak een “class-action lawsuit” wordt. Dat wil zeggen dat anderen zich kunnen aansluiten bij de zaak als ze ook compensatie willen. Het moet dan natuurlijk wel gaan om mensen die op dezelfde manier getroffen zijn door hetgene dat de verweerder heeft misdaan.

Netflix neemt drastische maatregelen

Door het teruglopend aantal abonnees overweegt Netflix de nodige maatregelen om de inkomsten weer te laten groeien. Zo wordt er een abonnement met advertenties overwogen en wil het bedrijf ingrijpen op het delen van accounts. Intussen komen er de nodige series die weer de nodige kijkers kunnen trekken, zoals Stranger Things 4 en een nieuw seizoen van Cobra Kai.