F1-expert voorspelt Max Verstappen-winst in Miami

News
vrijdag, 06 mei 2022 om 13:30
si202204240408 newsf1651832790
Dit weekend wordt voor het eerst de Grand Prix van Miami gehouden in de Formule 1. Wie de beste kaarten heeft voor de winst is daardoor lastig voorspellen, maar F1-expert Martin Brundle denk dat Max Verstappen gaat winnen.
Net zoals een aantal andere circuits op de F1-kalender dit jaar is de Miami International Autodrome een zogheten stratencircuit. Dat betekent dat de straten van Miami zelf worden gebruikt om op te racen en dat het circuit erg krap is. Op slechts een paar punten is een run-off area als een coureur de bocht niet haalt.
Het wordt dus bij de start opletten dat iedereen heelhuids door het eerste paar bochten komt. Het team dat daarna de meeste kans lijkt te hebben op de overwinning is Red Bull Racing. Dat zegt Martin Brundle, de voormalig coureur en F1-expert van het Britse Sky Sports, in een Q&A.
Brundle denkt dat dat het team van Max Verstappen kan winnen dankzij het voordeel dat de RB18 heeft op de rechte stukken. Op dat gebied is het team volgens de expert ‘echt dominant’. En de Grand Prix van Miami kent drie DRS-zones, waaronder twee enorm lange rechte stukken.

Verstappen in het voordeel op Miami

Die conclusie hebben wij ook getrokken uit onze speelsessie met F1 22 op het nieuwe circuit. Wij hebben namelijk al flink wat rondjes mogen rijden over het stratencircuit en Verstappen kan het verschil maken ten opzichte van Charles Leclerc op de lange rechte stukken. Dit weekend zullen we erachter komen of Max Verstappen de derde overwinning van het jaar op zijn naam kan schrijven, al moeten we wel lang opblijven.

Populair Nieuws