Netflix wil het delen van accounts nu echt verbieden

News
donderdag, 21 april 2022 om 9:30
netflix1f1650526184
Het gaat niet goed met Netflix. De streamingdienst voelt de grote concurrentiestrijd met andere partijen en daarom gaat het nu echt werk maken van iets wat al langer een doorn in het oog is: het delen van Netflix accounts met anderen.
Als je het Premium-abonnement van Netflix gebruikt, dan kan je op vier apparaten tegelijkertijd films en series kijken. Bij het Standaard-abonnement is dat twee apparaten tegelijkertijd. Die functie heeft Netflix al een lange tijd geleden geïntroduceerd, zodat leden van hetzelfde huishouden gebruik kunnen maken van hetzelfde account. Maar veel accounts worden juist massaal gedeeld met mensen buiten het huishouden en dat is niet de bedoeling.
Netflix heeft al eerder duidelijk gemaakt dat dat niet de bedoeling is, maar heel stevig heeft de streamingdienst niet ingegrepen. Door de snel stijgende cijfers was dat ook niet nodig, maar nu Netflix voor het eerst in tien jaar te maken heeft met een daling van het aantal abonnees, gaat het bedrijf er nu echt werk van maken. Dat heeft CEO Reed Hastings gezegd tijdens de Q1 2022 earnings call met investeerders.
Netflix test al een plan in delen van Zuid-Amerika, waarbij gebruikers voor een maandelijks extra bedrag extra profielen aan hun account kunnen toevoegen. In dit geval gaat het om 2 tot 3 dollar voor twee extra profielen. Of Netflix die methode wereldwijd gaat hanteren is niet bekend, maar de streamingdienst zegt naar een oplossing te zoeken die ook acceptabel is voor de consument.

Netflix kijken met advertenties

Naast de hardere aanpak van het delen van accounts wil Netflix ook een goedkoper abonnement aanbieden. Er zit alleen wel een addertje onder het gras, want dit abonnement zal komen met advertenties. Andere streamingdiensten in de VS, zoals Hulu, Disney+ en HBO Max, hebben een soortgelijke optie. Of een Netflix-abonnement met advertenties er echt komt, dat is nog niet zeker.