Netflix staat open voor goedkoper abonnement met reclames

News
woensdag, 20 april 2022 om 14:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Netflix voegt binnenkort misschien wel een goedkoper abonnement met reclames toe. CEO Reed Hastings geeft aan dat de streamingdienst ervoor openstaat.
Vorige maand zei Netflix nog geen plannen te hebben om een abonnement met reclames aan te bieden. CFO Spencer Neuman voegde daar wel ‘zeg nooit nooit’ aan toe. CEO Reed Hastings meldde nu tijdens de earnings call over Q1 2022 van Netflix dat het bedrijf de optie aan het onderzoeken is.

Soortgelijk abonnement als Hulu

De CEO verwacht dat Netflix een soortgelijk model als de Amerikaanse streamingdienst Hulu zal nastreven. Deze streamingdienst geeft zijn abonnees toegang tot zijn titels voor ongeveer de helft van de reguliere prijs met advertenties.
‘’Het is vrij duidelijk dat het werkt voor Hulu. Disney doet het. HBO heeft het gedaan. Ik denk niet dat we er veel aan twijfelen dat het werkt.’’
Disney maakte onlangs bekend in de Verenigde Staten een goedkoper abonnement met reclames voor Disney+ aan te bieden. Ook HBO biedt daar een soortgelijk abonnement aan. HBO is overigens een flinke concurrent voor Netflix in Nederland. Onderzoeksbureau GfK denkt zelfs dat de streamingdienst zich zorgen moet gaan maken.