Aandeelhouder klaagt Activision Blizzard aan om overname

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 10:30
activision blizzard hqf1627465674
Microsofts overname van Activision Blizzard valt niet overal in goede aarde. Zo wordt de deal onderzocht door toezichthouders. Maar ook aandeelhouders in het bedrijf zijn niet altijd te spreken over de details van de deal. Eén van hen klaagt het bedrijf nu daarom aan, meldt Polygon.
Kyle Watson, een aandeelhouder van Activision Blizzard, klaagt het bedrijf aan over een kwestie rondom de overname door Microsoft. Volgens hem zijn verschillende details van de deal oneerlijk. Verschillende aspecten van de deal zouden niet in het belang zijn van het bedrijf of de aandeelhouders.
Als de overname door Microsoft loopt zoals beschreven in een document dat onlangs is ingediend aan een Amerikaanse marktautoriteit, zou hij vooral ten gunste zijn van het bestuur van Activision Blizzard. Veel leden daarvan kunnen grote bonussen verdienen. De aanklacht noemt bijvoorbeeld de grote ontslagpremie waar Bobby Kotick kans op maakt.

Veel te doen om overname door Microsoft

Er komt veel kijken bij Microsofts overname van Activision Blizzard. Het is een historisch grote deal, dus zoals eerder gezegd wordt goed onderzocht of hij geen negatieve uitwerking kan hebben op de markt.
Als de deal doorgaat moet dat grote gevolgen hebben voor Activision Blizzard. Microsoft houdt het bedrijf nu al scherp in de gaten zodat de juiste mensen daar aan de top staan als en wanneer de overname rond komt. Dat is geen wonder, aangezien de vele problemen met het leiderschap een direct aanleiding lijken te zijn voor de overname. Microsoft zou de onderhandelingen namelijk heel snel zijn begonnen nadat er een rapport naar buiten kwam over de gedragingen van CEO Bobby Kotick.

Populair Nieuws

Laatste Reacties