Sony's nieuwe PS Plus prijzen en plannen gelekt

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 10:00
PlayStation Plus gaat op de schop in de komende maanden, al is de precieze datum nog niet bekend. In de zogeheten Project Spartacus-plannen wordt duidelijk wat er met de PS Plus prijzen gaat gebeuren en hoe de service gaat veranderen. Nadat eerder al duidelijk werd dat de plannen onderweg zijn, lekt via GamesBeat nu ook precies hoe de prijzen eruit moeten zien.
Wanneer de nieuwe versie van PlayStation Plus lanceert, wordt dit via drie tiers gedaan. PlayStation Plus wordt opgedeeld in PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. Iedere tier heeft een eigen prijs, waarbij de goedkoopste 10 dollar moet worden. Bekijk hieronder wat de PS Plus prijzen worden en wat er in ieder plan zit.

PS Plus prijzen en plannen uitgelegd

Zoals hierboven te zien is, wordt PlayStation Plus Essential de nieuwe naam van de huidige vorm van PlayStation Plus. Dat betekent online gamen en gratis maandelijkse games. De volgende stap is PlayStation Plus Extra voor 13 dollar per maand, waarbij je een catalgus van honderden oudere games krijgt die je kunt downloaden op de PlayStation 4 en/of PlayStation 5. GamesBeat meldt dat deze download-catalogus rechtstreeks over lijkt te komen van de huidige downloadlijst van PS Now.
Als laatste is er PlayStation Plus Premium voor 16 dollar per maand. Daarmee krijg je alles van PS Plus Extra, maar komt er ook nog game-streaming bij, een feature die het huidige PS Now ook heeft, en ook krijg je toegang tot klassieke games. Welke games dat precies zijn is nog niet duidelijk en ook is niet zeker of deze te downloaden zijn of dat je deze moet streamen. Als laatste komt er de mogelijkheid voor het uitproberen van games via Game Trials. Naar alle waarschijnlijkheid werkt deze zoals de game trails van EA Play, maar dat is nog niet bevestigd.
pexels kerde severin 5961216f1633603917

Officiële aankondiging van Sony blijft uit

Voor nu blijft de officiele aankondiging van Sony over de nieuwe PS Plus prijzen en plannen uit. Mogelijk wordt hier en daar nog wat gesleuteld, maar GamesBeat-journalist Jeff Grubb heeft doorgaans goed geïnformeerde bronnen en daarmee lijkt het complete plan nu op tafel te liggen. Wat dit voor de prijzen van Nederland betekent, blijft nog wel gissen.
In ieder geval lijkt de basisprijs in Nederland niet te veranderen. Een maand PlayStation Plus in de VS kost nu ook al 10 dollar en in Nederland 8,99 euro. Mogelijk hebben we geluk en vallen de andere prijzen daardoor ook nog wat meer mee, maar voor nu is dat nog niet te zeggen. Over jaarprijzen is nog niets duidelijk.