Microsoft begon Activision Blizzard overname vlak na vernietigend Bobby Kotick artikel

News
maandag, 21 februari 2022 om 12:30
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Er worden steeds meer details bekend over de manier waarop Microsoft uitgever Activision Blizzard is overgenomen. Nu blijkt dat de gesprekken zijn begonnen vlak na een pijnlijk artikel over Bobby Kotick.
Sinds juli verkeert Activision Blizzard in zwaar weer. Toen is de uitgever namelijk aangeklaagd voor seksuele intimidatie en andere misstanden op de werkvloer. Destijds claimde Bobby Kotick er niks van de te weten, maar volgens een artikel van The Washington Journal wist de CEO er wel degelijk van. Sterker nog, hij intimideerde naar verluidt zelf een werknemer om ervoor te zorgen dat de misstanden niet naar buiten zouden komen.
De grote gamebedrijven spraken in de dagen na het artikel schande van het gedrag van de leidinggevenden bij Activision Blizzard en overwogen hun relatie met de uitgever, waaronder Microsoft. Nu blijkt uit het officiële voorstel dat Microsoft een aparte manier had om de relatie met Activision Blizzard te veranderen, namelijk door de uitgever over te nemen.
Uit de tijdlijn die is verschenen in het officiële voorstel van de overname, blijkt namelijk dat Phil Spencer twee dagen na de publicatie van het artikel een gesprek had met Bobby Kotick. Daarin werd besproken dat Microsoft 'interesse had om strategische mogelijkheden te bespreken', dat meldt The Verge. Er werd zelfs gevraagd of het mogelijk was om een call in te plannen met Satya Nadella, de CEO van Microsoft, de volgende dag.

Andere geïnteresseerden voor Activision Blizzard

Uit de officiële papieren van de overname blijkt ook dat Microsoft niet de enige was met het plan om Activision Blizzard over te nemen. Maar liefst vier andere bedrijven en een individu hadden interesse om de uitgever over te nemen. Die deals gingen alleen niet door, omdat sommige bedrijven niet de middelen hadden om Activision Blizzard helemaal over te nemen en anderzijds omdat Microsoft agressief de deal aan het najagen was. Daardoor hadden andere partijen niet de mogelijkheid om een formeel plan voor overname aan te leveren.