Activision Blizzard CEO krijgt miljoenen na ontslag

News
donderdag, 24 februari 2022 om 17:30
activision blizzard hqf1627465674
Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, ligt nogal onder vuur. Veel werknemers zijn hem liever kwijt dan rijk door de vele problemen met de werkcultuur in het bedrijf. Maar het lijkt erop dat hij als hij ontslagen zou worden een premie van miljoenen zou krijgen.
Activision Blizzard is de afgelopen tijd weinig populair. Er is binnen het bedrijf sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag en andere vormen van intimidatie. Dat zorgt voor een toxische werkomgeving. CEO Bobby Kotick wist hiervan, maar deed er lange tijd niets aan. Werknemers van het bedrijf zijn dan ook niet blij met hem.
Met een overname door Microsoft in de planning verwachten velen dat Kotick ontslagen zal worden. Uit een document dat is ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder blijkt nu alleen dat als Microsoft Kotick ontslaat, hij 15 miljoen dollar mee kan krijgen.
Ook zou Kotick een kans hebben om 22 miljoen dollar in aandelen te verdienen. Deze krijgt hij als de bedrijfscultuur binnen afzienbare tijd is verbeterd. Maatregelen waar dan aan gedacht wordt zijn een zero tolerance-beleid op het gebied van intimidatie en het aannemen van meer vrouwen en non-binaire werknemers.

Vertrek van Bobby Kotick waarschijnlijk

Er is een goede kans dat Bobby Kotick inderdaad weggaat bij Activision Blizzard als de overname door Microsoft wordt goedgekeurd. Werknemers vroegen al eerder om zijn ontslag, maar het bestuur van het bedrijf bleef achter Kotick staan. Kotick nam eerder wel een loonsverlaging naar aanleiding van de problemen binnen het bedrijf. Toch lijkt het er niet op dat hij het bedrijf met lege handen gaat verlaten.