Microsoft wil ‘de juiste mensen’ in Activision Blizzard-top

News
vrijdag, 11 februari 2022 om 12:00
activision blizzard hqf1627465674
Microsoft houdt het leiderschap van Activision Blizzard scherp in de gaten. Het bedrijf wil namelijk dat wanneer hun overname van de game-gigant rond is, de juiste mensen aan de top staan. Het leiderschap van Activision Blizzard ligt op het moment nogal onder vuur.
Activision Blizzard is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest, maar om weinig positieve redenen. Er heerst een slechte werkcultuur waarin ook seksueel wangedrag veel voorkomt. Het leiderschap van het bedrijf doet hier wienig aan.
Microsoft heeft nu haar relatie met Activison Blizzard geherevalueerd - door de hele toko over te nemen. Die deal is nog niet rond, maar Microsoft-directeur Brad Smith laat weten dat het leiderschap van Activision Blizzard in de gaten wordt gehouden zodat de juiste mensen blijven zitten als de deal wordt gesloten.

Streven naar betere Activison Blizzard-top blijft doorgaan

Smith laat ook weten dat het werk om de Activision Blizzard-top op orde te krijgen niet op een dag gewoon klaar is. Hij zegt dat het moment waarop je denkt klaar te zijn en de overwinning verklaart, het moment is waarop je je waarden weer opgeeft. Het is dus duidelijk niet de bedoeling dat Activison Blizzard snel weer in dezelfde positie verzandt.
Concreet lijkt het waarschijnlijk dat Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick, die wist van de vele misstanden en er niets aan deed, vertrekt als de overname doorgaat. Of dat doorgaat is alleen de vraag. De overname is dusdanig groot dat toezichthouders hem al onder de loep nemen.