XGN Redactiespecial: Welke streamingdienst koop jij eerst: HBO Max, Viaplay of SkyShowtime?

Article
zaterdag, 05 maart 2022 om 15:00
pexels jeshootscom 1040160f1645807188
Dit jaar krijgt Nederland er drie nieuwe streamingdiensten bij: HBO Max, Viaplay en SkyShowtime. Deze drie concurrenten van het huidige streaminglandschap brengen natuurlijk een hoop nieuwe (en oude) content met zich mee, maar niet alle titels zijn voor iedereen weggelegd. Benieuwd welke streamingdienst de XGN-redactieleden als eerste zullen kopen? Dat lees je hier!

Marcus Talens

Als ik kijk naar het verwachte aanbod van de diensten dan denk ik dat ik HBO Max het snelst zal overwegen, gevolgd door SkyShowtime. Het aanbod van Viaplay trekt me niet zo, maar bij HBO Max en SkyShowtime zijn er toch wel wat dingen te zien die ik leuk vind, of die me leuk lijken.
Bij HBO Max denk ik dan bijvoorbeeld aan de LEGO-films en Doctor Who. Het aanbod van SkyShowtime is nog wat neveliger, maar er zijn wat komedies die me leuk lijken die volgens mij daar terecht zullen komen. Dat gezegd hebbende ben ik momenteel best tevreden met de streamingdiensten die ik heb, dus er is geen enkele dienst bij de nieuwelingen waarbij ik echt op dag één in de rij sta.

Arend Wiersma

Ik denk dat uit de drie keuzes ik voor Viaplay zal gaan. Bij een streamingdienst die voetbal aanbiedt, heb je me al snel veroverd.
Ik kijk vrij weinig naar de Bundesliga, maar ik vind het wel een leuke competitie. Mijn favoriete team speelt in de Premier League, dus dat is voor mij doorslaggevend. Of ik nou zin heb om naar West Ham United of darten te kijken, Viaplay klinkt voor mij als de beste optie.

Michelle Schulte

Ik weet nog niet zeker of ik een abonnement op een van de nieuwe diensten zal nemen. Sowieso ga ik voorlopig geen abonnement op Viaplay nemen, omdat ik geen grote sportfan ben. Het aanbod aan series en films is voor mij, ondanks de Dreamworks-deal, nog niet interessant genoeg.
Als ik een abonnement neem wordt het dus HBO Max of SkyShowtime, omdat die een groter aanbod aan series en films hebben die bij mij aanslaan. Onder SkyShowtime valt ook Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal, de distributeur van Brooklyn Nine Nine. Aangezien dat toch echt mijn comfortserie is, zou ik SkyShowtime wel nemen als B99 Netflix zou verlaten voor deze streamingdienst. Voor nu heb ik nog genoeg te zien op Netflix, Disney+ en Crunchyroll, dus ik denk dat ik het nog even afwacht.
brooklyn nine ninef1627651263

Chris Boers

Ik ben van plan in ieder geval een abonnement op HBO Max te nemen. Het introductie-aanbod met 50% korting is daarvoor té aantrekkelijk om niet toe te happen.
Misschien kies ik er nog voor om een tijdje Viaplay erbij te nemen met de Ziggo actie van vier maanden voor twintig euro, maar daar zal het bij blijven. Ik heb daar in het aanbod nog niet iets gezien dat mij enorm aantrekt, behalve de F1. SkyShowTime is voor mij de grote onbekende en zal dat ook nog wel eventjes blijven.
Ben je er zelf nog niet helemaal uit voor welke streamingdienst je gaat kiezen? XGN heeft een aantal handige overzichtsartikelen voor je: lees hier alles wat je moet weten over HBO Max, kijk hier voor al je vragen over Viaplay en hier vind je alle details rondom SkyShowtime.

Populair Nieuws