Alles wat je moet weten over Viaplay in Nederland

Article
zaterdag, 15 januari 2022 om 9:00
xgn google image
Viaplay is één van de grote nieuwe streamingdiensten die in 2022 naar Nederland komt. De Zweedse streamingdienst wordt mogelijk één van de grootste spelers in Nederland door een vrij uniek aanbod. Wij zetten alles wat je moet weten over Viaplay in Nederland voor je op een rijtje.

Wat is Viaplay?

Viaplay is de nieuwe streamingdienst van Nordic Entertainment Group, een Zweeds bedrijf. Het bedrijf bestaat bij onze buren in het noorden al flink wat jaartjes, maar dit jaar komt de dienst ook officieel naar Nederland toe. In tegenstelling tot de meeste streamingdiensten die in Nederland beschikbaar zijn, richt de Zweedse streamingdienst zich grotendeels op sportrechten.
De content van de streamingdienst gaat namelijk bestaan uit film en series, maar ook sport is een grote pilaar van de streamingdienst. Zo heeft de streamingdienst flink wat uitzendrechten opgekocht waardoor de streamingdienst vanaf lancering exclusieve rechten heeft voor een scala van sporten, waaronder voetbal en Formule 1.
pexels andrea piacquadio 3811867f1603803244

Wanneer kan je Viaplay in Nederland kijken?

In tegenstelling tot HBO Max, ook een streamingdienst die dit jaar verschijnt, heeft Viaplay wel al een releasedatum gekregen. De Zweedse streamingdienst komt 1 maart 2022 uit. Vanaf die dag kan iedereen een abonnement nemen op de streamingdienst. Dat betekent dat je nog een goede twee maanden hebt voordat er best wat veranderingen aankomen voor het Nederlandse sportlandschap.
voetbal spelletjes voor de mobiel in aanloop naar euro 2016 91978

Wat kan je op Viaplay kijken?

Viaplay neemt als het op sportcontent aankomt een grote hap uit de portfolio’s van verschillende zenders. Zo wordt Formule 1 overgenomen, waardoor je alleen live naar Formule 1 races kunt kijken via de streamingdienst die in maart verschijnt. Hetzelfde geldt ook veel Darts-content, want elf competities en toernooien rondom het darten worden onderdeel van de nieuwe streamingdienst.
Voetbalfans moeten als je live naar Premier League- en Bundesliga-wedstrijden willen kijken, ook de overstap maken. Al deze rechten, samen met vijf competities rondom het vrouwenvoetbal, vallen vanaf 2022 onder het pakket van Viaplay. Verder komen Pool en Snooker naar de Zweedse streamingdienst, net als wat Mixed Martial Arts-content.
Qua content in de vorm van films en series is nog minder duidelijk. Voor nu lijkt Viaplay vooral de strijd aan te gaan met Videoland als het qua films en series aankomt, want de Zweedse streamingdienst wil zich vooral gaan richten op Nederlandse shows, series en documentaires.
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969

Formule 1 kijken op Viaplay

Eén van de grootste redenen waarom Viaplay een interessante nieuwe speler wordt in het streaminglandschap is Formule 1. De streamingdienst heeft de rechten voor Formule 1 uitzenden in Nederland namelijk opgekocht. Als je de races van Max Verstappen live wil kijken, heb je Viaplay nodig.
Anderzijds kun je kiezen voor de samenvattingen die wel nog op Ziggo Sport uitgezonden worden. Daar blijft het Formule 1 Café bijvoorbeeld nog gewoon op televisie, maar volledige live-programmering rondom Formule 1 is alleen via de nieuwe streamingdienst. Daarvoor zijn ook een scala van nieuwe presentatoren aangenomen, waaronder Jos Verstappen, Tom Coronel, David Coulthard en Amber Brantsen.
geld besparen 1f1595849651

De Viaplay kosten op een rijtje

Mocht je de met al die content overwegen om je te abonneren op Viaplay, is het alleen nog wel even afwachten wat de prijs wordt. Dat wordt een prijs van 13,99 euro per maand. Officieel geeft de Zweedse streamingdienst voor de lancering alleen nog wel een lekkere korting, namelijk een jaar voor 99 euro.
Daarnaast krijgt de Zweedse streamingdienst ook nog goedkopere opties voor abonnees van Ziggo en KPN. Hoeveel korting er gegeven wordt voor klanten van deze providers, is inmiddels duidelijk. Nieuwe KPN-abonnees profiteren daar het meeste van.

Alles wat je moet weten over Viaplay in Nederland

Met de grootste vragen over Viaplay in Nederland uit de weg is het afwachten tot de streamingdienst daadwerkelijk uitkomt. Heb je zelf nog vragen over de Zweedse streamingdienst? Stel hem dan in de reacties hieronder, dan proberen we die ook te beantwoorden. Dit artikel zal worden geüpdatet zodra er meer informatie beschikbaar komt.