Alles wat je over SkyShowtime in Nederland moet weten

Article
zondag, 16 januari 2022 om 11:00
large wheel 16x9f1641571389
In 2022 is het weer tijd om een aantal nieuwe streamingdiensten te verwelkomen. Eén van die diensten is SkyShowtime, de nieuwe streamingdienst van Comcast en ViacomCBS. Onder de naam SkyShowtime moet de dienst gaan doorbreken in het streaminglandschap van Nederland en dus zetten we alles wat je over SkyShowtime in Nederland moet weten op een rijtje.

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is misschien van de drie streamingdiensten die in 2022 naar Nederland komen de grootste underdog. De streamingdienst richt zich niet op het aanbieden van sport die je live kunt volgen, zoals Viaplay en is niet zo bekend als Warner Media-dienst HBO Max. SkyShowtime is een gezamenlijke streamingdienst van ViacomCBS en Comcast, twee van de grootste mediabedrijven in de Verenigde Staten.
SkyShowtime in Nederland wordt dan ook mengelmoes van Amerikaanse streamingdienten Peacock en Paramount+. De twee grote spelers slaan de handen ineen en dat kan een meesterlijke zet zijn. Twee losse streamingdiensten bieden waarschijnlijk te weinig content om interessant te zijn voor het Nederlandse publiek, maar samen de krachten bundelen kan wel eens goed uitpakken.
star trek discovery temporada 5 netflixf1637581175

Wat kun je op SkyShowtime kijken?

Hoewel er nog niet precies duidelijk is wat er allemaal op SkyShowtime te zien gaat zijn, is er wel al een goede gok te maken wat de streamingdienst gaat bieden. Zo weten we bijvoorbeeld wat er op de Amerikaanse streamingdiensten Peacock en Paramount+ staan. Op basis daarvan valt redelijk goed in te schatten wat er allemaal op de planning staat voor SkyShowtime.
Zo verwachten we onder meer dat alle Star Trek-series naar SkyShowtime verkassen. Ook Criminal Minds, de verschillende CSI- en NCIS-series en Paramount+ Originals hebben een grote kans om op op SkyShowtime te verschijnen, al is bij laatstgenoemde nog de vraag of dat label blijft bestaan. In ieder geval lijkt het ook logisch dat de nieuwe iCarly-serie, The Good Fight, The Twilight Zone en de aankomende Halo-serie naar SkyShowtime komen.
Van Peacock verwachten we dat veel klassieke series als The Office, 30 Rock, Battlestar Galactica en Cheers overkomen. Ook is het niet gek als Frasier, Everyone Loves Raymond en Will & Grace de overstap maken naar SkyShowtime. Qua nieuwe releases wordt verwacht dat de reboot van Bel-Air naar SkyShowtime komt, net als de TV-serie rondom grofgebekte teddybeer Ted (waar al twee films van zijn) die op de planning staat.
tv kijkenf1629275165

Wanneer verschijnt SkyShowtime in Nederland?

Een releasedatum voor SkyShowtime in Nederland is nog niet bekend. Officieel is deze namelijk nog niet aangekondigd. Wel lijkt de streamingdienst wat vroeger in het jaar te komen. Aangegeven wordt namelijk dat de streamingdienst voor 2022 op de planning staat, terwijl laat 2022 voor andere regio's aangegeven wordt.
geld besparen 1f1595849651

Wat kost SkyShowtime in Nederland?

Helaas is nog niet bekendgemaakt hoeveel SkyShowtime in Nederland gaat kosten. Zodra hier meer duidelijkheid over is, laten we dit uiteraard weten. Wel weten we hoeveel Peacock en Paramount+ in de Verenigde Staten kosten. Op basis daarvan zouden we een schatting kunnen maken.
Peacock Premium kost 4,99 dollar per maand, maar heeft ook een gratis optie. De gratis versie heeft alleen wel advertenties en heeft een gelimiteerd aanbod. Met Peacock Premium heb je vervolgens wel alle content, maar zijn er nog steeds reclames. Voor Peacock Premium Plus heb je vervolgens geen advertenties meer, maar dat kost wel 9,99 dollar per maand.
Voor Paramount+ liggen de prijzen iets anders, want daar kun je voor 4,99 dollar het essentiële plan nemen. Ook is er een Premium plan dat 9,99 dollar kost, waardoor je alle content hebt en ook geen reclames meer krijgt. Die reclames krijg je wel met het Essential plan.
Als we die kosten naar Nederland moeten vertalen lijken de opties groot. De prijs voor SkyShowtime lijkt daarmee te variëren tussen de 10 en 20 euro. Voor nu staat er alleen nog niets vast, dus is het uiteraard nog afwachten tot we de definitieve prijzen horen.

Populair Nieuws