Viaplay koopt streamingrechten DreamWorks series

News
woensdag, 23 februari 2022 om 10:00
rsz how to train your dragonf1586877982
De nieuwe streamingdienst Viaplay lanceert binnenkort in Nederland. Veel sportfans houden de dienst in de gaten, maar Viaplay is nu ook weer een beetje interessanter voor liefhebbers van DreamWorks Animation. De exclusieve streamingrechten voor werk van deze studio zijn namelijk in handen van Viaplay.
Viaplay heeft een meerjarige deal gesloten met NBCUniversal. De streamingdienst heeft nu de exclusieve streamingrechten voor content van dit bedrijf voor een groot deel van Europa. Nederland is daar ook bij inbegrepen.
Viaplay heeft er hiermee meer dan 400 afleveringen tv bij, waaronder grote namen van DreamWorks. Series gebaseerd op Madagascar, How to Train Your Dragon en The Croods zijn onderdeel van de deal. Hetzelfde geldt voor de hele kinder- en familiecatalogus van NBCUniversal.

Ook DreamWorks films inbegrepen

De meeste potentiële kijkuren zitten waarschijnlijk in de series, maar de deal omvat niet alleen series. De films waarop ze zijn gebaseerd zullen ook te zien zijn bij Viaplay. Ook bekende films als Shrek en Kung Fu Panda zullen te streamen zijn via Viaplay.
Viaplay krijgt ook de streamingrechten van een aantal minder bekende NBCUniversal films en series. Zo wordt de catalogus van de dienst behoorlijk uitgebreid. Zeker aangezien kindertelevisie niet sterk vertegenwoordigd was in het aanbod van Viaplay Originals.
Viaplay lanceert in Nederland op 1 maart. De Formule 1 is voor velen de hoofdattractie van de dienst. Wil je meer weten over de dienst, dan kun hier terecht.