Wat wij niet op E3 willen zien - Laat dit maar lekker achterwege

Article
vrijdag, 08 juni 2018 om 11:38
wat wij niet op e3 willen zien laat dit maar lekker achterwege 133013 7
E3 staat al bijna voor de deur en alhoewel er vast veel tofs gaat worden aangekondigd, kent E3 soms ook een naar nasmaakje. Niet alles verloopt altijd zoals je het voor ogen hebt. Dit is sowieso wat wij niet op E3 willen zien.

Switch Ports is wat wij niet op E3 willen zien

We starten de lijst met wat wij niet op E3 willen zien, met ports.
De Nintendo Switch Library wordt steeds uitgebreider. Dat is tof, want op die manier kunnen we genieten van een heleboel verschillende games. Daarentegen zijn er al flink wat ports verschenen en staan er ook nog best wat ports op de agenda. Zodoende verscheen Hyrule Warriors Definitve Edition, Bayonetta 1 en Bayonetta 2, maar kunnen we ook nog ports van onder andere Captain Toad Treasure Tracker zien.
Alhoewel het erg tof is om met Mario voor de zoveelste keer dezelfde ervaring her te beleven die Mario Kart 8 op de Wii U al bood, is het tijd voor wat nieuws. Tijdens de E3 zien wij graag dat de focus niet op ports ligt. Het is tijd dat Nintendo met haar eigen nieuwe games gaat komen, eventueel aangevuld door Third Party Games en toffe indie games.
133015

Overdosis lootboxes

Sowieso hebben lootboxes voor al flink wat discussie weten te zorgen. Heel veel gamers zijn dan ook zwaar tegen dit verschijnsel. Ook de kansspelcommissie Nederland en België verzetten zich tegen dit gebeuren. Zij hebben dan ook al laten weten dat veel van deze games de wetten van kansspelen overtreden.
De discussie ging door nadat EA ook nog eens liet weten dat FIFA Ultimate Team waarin je echt geld gebruikt voor willekeurige spelers, geen gokken is. In ieder geval zou het fijn zijn als heel die discussie rondom lootboxes niet terug hoeft te komen tijdens E3 2018. Wij willen dan ook geen lootboxes zien tijdens deze E3.
En als er lootboxes ter sprake komen tijdens de E3, dan is dat hopelijk om aan te kondigen dat ze niet voorkomen of dat ze verwijderd worden uit de huidige spellen.
133016

Graag geen Mobile gaming

Indies worden ook steeds populairder op E3, dus het zal niet lang meer duren voor er mobiele games op de E3 zullen worden aangekondigd. Zeker omdat er bijzonder veel geld om gaat in mobiele gaming en grote bedrijven zich ook steeds meer in mobiele gaming wanen.
Het liefst zien wij ook geen mobiele games tijdens de E3. Mobiele games hebben een hele toekomst voor zich liggen, maar in veel gevallen vormen ze het afvoerputje van de game-industrie. Er verschijnen teveel clones van spellen en de mobiele gamemarkt mist zo nu en dan ook de nodige innovatie die nodig is om de markt interessant te houden.
De mobiele games zijn ook meer voor de casual gamer, zodoende is het ook een beetje gek om ze tijdens E3 aan te kondigen. Hier zitten namelijk de die-hard fans van grote bedrijven te wachten tot hun favoriete nieuwe game wordt aangekondigd. Gamers boeit het minder of er een nieuwe Farmville, Candy Crush of Nintendo mobiele game aan zit te komen.
Ook games als Pokémon Quest, die aanvoelen als een mobiele game, hoeven niet.
133017

Te veel remakes en remasters

Dit punt sluit een beetje aan op punt 1 in de specials: de Nintendo Switch ports minderen. Maar hier willen we ons eigenlijk richten op de giganten in het algemeen. Zodoende zou het tof zijn als er deze E3 zo min mogelijk remakes en remasters van games van Microsoft, Sony, Nintendo en de rest worden aangekondigd. Alleen de hoognodige remasters van titels die we echt al heel lang niet hebben gezien, zijn welkom tijdens deze E3-ervaring.
Dit jaar komen er al flink wat remastered games uit. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Spyro The Dragon Reignited Trilogy, Dark Souls Remastered, nog wat onbekende remastered games van Activision en ook Assassins Creed Rogue Remastered. Zo kunnen we nog even verder gaan, want er staan flink wat releases op de agenda van 2018.
Toon maar wat toffe nieuwe IP's die ons versteld doen staan.
133018

Lekje hier, E3 pre show daar

En uiteindelijk sluiten we af met de pretbedervers: pre shows, omdat het toch bijzonder jammer is als het grootste deel van de spanning al is weggehaald door leks of shows die voorafgaand aan E3 zijn gegeven. Nog even en dan is heel de E3 overbodig, omdat alles al is gelekt. Zeker als bedrijven als Walmart al complete line ups van nog onbekende games laten lekken door een foutje te maken in hun webshops.
Zodoende zijn er al best wat games snel na een lek officieel bevestigd voor de E3. Zodoende lekte het compleet onverwachte tweede deel van Rage en komt Ubisoft ook met haar nieuwste Assassin's Creed Odyssey uit. Beiden hadden voor een toffe E3 verrassing kunnen zorgen, maar lekten al zo vroeg dat de verrassing er eigenlijk af is.
Sommige bedrijven doen het expres want in aanloop naar de E3 gaat Sony alle voorgaande dagen elke keer een nieuwe aankondiging doen. Ook Microsoft komt al voordat de E3 begint met E3 kortingen op Xbox One en Xbox 360. Het voelt bijna als met Sinterklaas, waarbij de pepernoten ook al bijna met kerst klaarliggen voor het jaar erna.

Populair Nieuws

Laatste Reacties