Hoe Sony E3 2018 kan winnen - Verras de fans, breng de releases

Focussen op exclusives

Buiten de Sony E3 presentatie weet het bedrijf op het moment voornamelijk te scoren met haar exclusives. Er zijn gamers die de Microsoft-consoles minder snel boven een PlayStation verkiezen, omdat er bij Sony vaker toffe exclusives uitkomen. Neem bijvoorbeeld het nieuwste avontuur van Kratos, een game die in de God of War review maar liefst een 9.0 kreeg. Een soort game dat toch ontbreekt bij Xbox.

Sony zet al jaren in op exclusives en zodoende heeft het bedrijf jaren terug geïnvesteerd in studio's als Media Molecule, Naughy Dog, Guerilla en meer. Hierdoor konden grote exclusives als Uncharted 4, Horizon: Zero Dawn, het eerder genoemde God of War en binnenkort Detroit Become Human in hoog tempo uitgebracht worden. Microsoft en Nintendo moeten flink hun best doen om hier tegenop te boksen.

Sony is koploper met exclusives en laat de concurrenten hierin vooralsnog ver achter zich. Focus op de PlayStation exclusives kan dus bijzonder goed uitpakken. En dan het liefst met enkele nieuwe, grote namen op E3.