Met deze titels zien we pas het begin. Er komen namelijk nog veel meer titels naar de Switch. Captain Toad: Treasure Tracker krijgt een re-release en ook Hyrule Warriors krijgt een definitive edition op de Nintendo Switch. Maar voor nu zetten we onze vijf favoriete Switch ports op een rijtje.

5. Donkey Kong Country Tropical Freeze

We beginnen deze lijst met beste Nintendo Switch ports met Donkey Kong. Deze aap wist al velen harten te veroveren op de Wii U, maar doet dit al helemaal op de veel meer spelers tellende Nintendo Switch. In dit deel moet hij er alles aan doen om ijsvikingen te verjagen die zijn hele eiland in een grote ijsberg veranderen.

Je kunt uren vertoeven met het verzamelen van van alles. Eet veel bananen, want bananen zijn gezond. Donkey Kong zal dus bijzonder gezond zijn, want naast door platformers rennen, afschoten worden uit tonnen, het plat stampen van vijanden en hard vooruit stompen op een neushoorn, blijft deze aap bezig met het verzamelen van bananen. En als je geen bananen verzamelt ben je uren bezig met het vinden van de andere collectibles.

Je kunt je ook urenlang vermaken door de toffe levels die het spel biedt: met een tof 2.5D-level design weet het spel veel diepte te bieden (zowel in gameplay als visueel) en met de komst van Funky Kong naar deze port is het duidelijk dat deze game een hoog cijfer verdiende in onze Donkey Kong Country Tropical Freeze review.