De mobile gaming pros & cons op een rij - Afvoerput of de toekomst?

We starten deze lijst met mobile gaming pros & cons met de nadelen van deze mobile markt. Op die manier kunnen we na het lezen van wat meer negatieve punten toch zonnig af te sluiten. De mobile gaming pros & cons lopen in ieder geval flink uiteen.

Verkeerd geld verdienen

Een van de grotere frustraties bij de mobiele games, is dat de makers vaak op de verkeerde manier proberen om via hun game brood op te plank te brengen. Het meest frustrerende voorbeeld is nog wel Harry Potter Hogwarts Mystery. In deze game kosten alle handelingen die je verricht energie, waardoor je een game speelt waarin je constant het gevoel hebt met je auto voor een rood stopsein te staan. De manier om dan het stoplicht snel op groen te zetten is erg frustrerend: om te kunnen spelen moet je de makers van het stoplicht omkopen.

Er zijn meer spellen die op de verkeerde manier gebruikmaken van microtransacties. De spellen zelf zijn in essentie vaak leuk, maar zijn zo gebouwd dat je vaak belemmerd wordt om van al die leuke dingen te kunnen genieten. Als je de betaalmuur even wegdenkt zijn het vaak degelijke tijdverdrijvers. Maar het veelvuldig misbruiken van microtransacties is iets wat al een lange tijd tot derving binnen de mobiele game-industrie zorgt.