5. Pokémon Duel

We beginnen deze top 5 beste mobiele Nintendo games met Pokémon, een franchise waarvan al veel mobiele applicaties en games zijn verschenen. Zo heb je bijvoorbeeld Camp Pokémon en wordt er ook gewerkt aan een game gebaseerd op de 'zeer waardevolle' Splash-move van Magikarp. Recent zijn onze Pokémon-vriendjes ook naar Pokémon Duel gekomen.

In het spel beschik je over zes Pokémon die je kunt opstellen op een speelboard. Met deze Pokémon probeer je eigen grondgebied te beschermen terwijl je het grondgebied van vijandelijke Pokémon probeert binnen te dringen. Binnen dit vijandelijke gebied ligt een doellocatie die je probeer te bereiken. Wanneer dit lukt win je Pokémon Duel.

Elk monstertje heeft een bepaald aantal stappen dat hij kan zetten op het speelbord. Wanneer je tijdens het verplaatsen tegen een vijandelijke Pokémon aanbotst ontstaat er een gevecht. In Pokémon Duel beschikken Pokémon over verschillende eigen unieke moves. Welk van deze moves je gebruikt, wordt bepaald door aan een rad te draaien.

Pokémon Duel kan worden gedownload in zowel de App Store als via Google Play.