Wat kost een abonnement op HBO Max?

Article
zaterdag, 08 januari 2022 om 9:00
hbo maxf1650354911
HBO Max komt naar Nederland. Wanneer weten we nog niet precies, maar dit jaar is het zover. Maar wat gaat die nieuwe streamingdienst eigenlijk kosten?
Eind vorig jaar maakte HBO bekend dat de nieuwe streamingdienst van het Amerikaanse mediaconcern ook naar Nederland zou komen. Een exacte datum is nog niet bekend, anders dan '2022', maar op de roadmap van HBO is te zien dat er hard gewerkt wordt aan een uitrol in Europa. Vorig jaar waren de Scandinavische landen en Spanje al aan de beurt en begin dit jaar volgt een deel van de Oost-Europese landen en Portugal, waarna in de loop van 2022 ook Nederland zal volgen. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat we HBO Max hier in Nederland daadwerkelijk kunnen ontvangen.
game of thronesf1615818388

Wat gaat HBO Max kosten in Nederland?

HBO heeft nog officieel nog geen prijs bekend gemaakt voor HBO Max in Nederland. Aangezien de dienst inmiddels al is uitgerold in diverse Europese landen kunnen we daar al wel een goede aanname voor doen. Het ligt namelijk niet in lijn der verwachting dat HBO in diverse Europese landen verschillende prijzen zal gaan hanteren.

De standaard prijs voor HBO Max in Spanje is 8,99 euro per maand, maar bij de lancering daar had HBO een speciale aanbieding: Wie tijdens de lanceringsperiode een abonnement nam, betaalde slechts 4,99 euro per maand, zolang met het abonnement aanhield. Het doel hiervan is duidelijk: HBO wil graag dat abonnees aanhaken en niet gaan switchen tussen diensten.
Het is te verwachten dat een dergelijke prijsstelling ook voor ons zal gaan gelden en HBO ook voor ons een goed startaanbod in petto heeft. Voor dit bedrag stelt HBO een enorme hoeveelheid content ter beschikking, waaronder de bekende HBO series als The Sopranos, The Wire en Game of Thrones, maar ook nieuwe films van Warner Bros., zoals de Harry Potter films en DC films waaronder Batman.