HBO Max zal niet snel in Nederland verschijnen

News
dinsdag, 21 september 2021 om 16:30
schermafbeelding 2021 09 21 om 113236f1637943157
Mensen die erg uitkeken naar de komst van HBO Max moeten helaas nog langer geduld hebben. Hoewel eerst werd verwacht dat de streamingdienst in 2022 naar Nederland zou gaan komen is dit waarschijnlijk niet langer het geval.
De streamingdienst zal dit jaar naar Europa komen in verschillende landen waaronder Spanje, Finland en Denemarken. Dat Nederland daar niet tussen zat was erg opvallend. Voor meedere streamingdiensten is Nederland namelijk al gebruikt als 'testland', waardoor wij veel diensten hier als eerste hebben mogen ontvangen.
Nu werd er gedacht dat de streamingdienst in 2022 wel naar Nederland zal komen, wanneer het uitgerold wordt naar nog een aantal andere Europese landen. Nu blijkt het dat Nederland en ook België daar niet tussen zitten. De streamingdienst komt wel uit in landen zoals Portugal, Polen en Hongarije.
Hierdoor lijkt het erop dat Nederland en België voor nu worden overgeslagen. In de toekomst kan HBO Max zeker nog naar Nederland en België komen, omdat ook na de tweede golf aan Europese landen is het plan van WarnerMedia om verder te gaan in andere landen, maar het bedrijf heeft duidelijk geen haast als het aankomt op ons koude kikkerlandje.

HBO Max zou voor grote verandering zorgen

Als HBO naar Nederland zou komen, dan zou dat zorgen voor een aardverschuiving in streamingland. Momenteel staat veel van het aanbod van HBO op Ziggo GO, waaronder Game of Thrones. Er staan ook een aantal series van de zender op Netflix. Dit zal allemaal naar HBO Max gaan, wanneer de rechten van Ziggo en Netflix voor die series zijn verlopen. Fans van deze shows zullen dus al snel overstappen. Hierdoor krijgt Netflix er een grote belangrijke concurrent bij.
HBO Max ziet er alleen niet uit als een goedkope streamingdienst, zoals bijvoorbeeld Amazon Prime Video wel is. In de Verenigde Staten kost een abonnement 14,99 dollar per maand zonder advertenties en met advertenties 9,99 dollar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties