Wanneer gaat Nintendo Switch 2 games onthullen?

Article
donderdag, 06 juni 2024 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch 2 is een feit, of wordt een feit, liever gezegd. De aankondiging wordt binnen een jaar verwacht. Maar hoe zit het met games voor de nieuwe console? Zitten die in de volgende Nintendo Direct?
Binnenkort is het tijd voor Summer Game Fest en een heleboel andere showcases. Nintendo is geen partner van Geoff Keighley’s evenement, maar komt wel in dezelfde periode met een Nintendo Direct. Wellicht vraag je je af of de eerste Switch 2 games daarin worden aangekondigd.

Exacte woorden

In principe kun je de Direct beter kijken zonder verwachtingen iets te horen over de Switch 2. De enige reden dat we nu al weten dat de Direct eraan komt is om dat Nintendo-baas Shuntaro Furukawa de verwachtingen voor de presentatie meteen wilde bedwingen nadat hij het bestaan van de Switch 2 had bevestigd. Op Twitter schreef Furukawa dat “de Switch opvolger niet genoemd wordt in de [Nintendo Direct]”.
Nu wil het feit alleen dat de exacte woorden nogal van belang zijn als het gaat om de inhoud van een Nintendo Direct. Wanneer er rond deze tijd een presentatie is, wordt er bijna altijd een focus op het komende najaar beloofd. Toch is er vaak een aankondiging voor het volgende jaar, want een Direct die “focust” op het komende najaar is niet hetzelfde als een Direct die daar uitsluitend over gaat.
Als we dat toepassen op Furukawa’s woorden over de Switch 2, opent dat een klein deurtje. Namelijk dat de Switch 2 niet expliciet genoemd wordt, maar dat er wel een game wordt onthuld met als releaseperiode een vaag 2025. Dat zou dan een Switch 2 game kunnen zijn, of een game die op zowel huidige als next-gen hardware uitkomt.

Een evenement in het teken van Switch 2?

Let wel dat het bovenstaande een vrij optimistische gedachte is over wanneer er een Switch 2 game onthuld kan worden. Zelfs als er iets wordt aangekondigd in de Direct dat pas uitkomt wanneer de Switch 2 in de winkel ligt, kan het best zijn dat het gewoon aanhoudende ondersteuning van een populaire console is. bovendien wordt er bij deze Direct weer een focus op dit najaar belooft en die periode komt de Switch 2 waarschijnlijk sowieso niet uit.
Met de huidige Switch was het trouwens zo dat de meeste games pas werden onthuld toen de hardware volledig uit de doeken werd gedaan. Breath of the Wild werd voor die tijd al bevestigd en een aantal Mario-games was te zien in de onthullingstrailer voor de Switch. Maar de meeste games werden pas onthuld in de Switch-presentatie van januari 2017, toen ook alle features van de console werden uitgelicht.
Een dergelijk evenement lijk ook een logische strategie voor de Switch 2. Wanneer zo’n presentatie komt is alleen de vraag. Het zou nog dit jaar kunnen zijn, maar als de Switch 2 op een vergelijkbaar moment in het jaar komt als de Switch 1, kan Nintendo rustig wachten tot volgend jaar.
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592

Komen third-party Switch games eerst?

Toch is het niet gezegd dat we pas iets over Switch 2 games horen wanneer Nintendo zin heeft om de console te onthullen. Er zijn berichten dat third-party uitgevers binnenkort al mogen zeggen dat hun games naar de opvolger van de Switch komen. Nu het bestaan van de console geen geheim meer is, hoeven uitgevers niet meer te doen alsof ze niet werken aan games voor de Switch 2.
Wat dat betreft kan het dus zijn dat Summer Game Fest onverwacht interessant wordt voor Nintendo-fans. Er zijn namelijk uitgevers aanwezig die wel eens wat uitbrengen op een Nintendo-platform. Als het nu inderdaad geoorloofd is om iets voor de Switch 2 te bevestigen, weet je maar nooit hoeveel Switch 2-games een third-party showcase ineens kan opleveren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties