Concord lijkt nu al een laag prijskaartje te gaan krijgen

News
donderdag, 06 juni 2024 om 10:00
concord
Over een paar maanden komt Sony met de nieuwe PS5 exclusive Concord. Het lijkt er nu op dat de game niet voor de volle pond in de winkels komt te liggen.
Tijdens de State of Play vorige week werd voor het eerst Concord groots uit de doeken gedaan. Daarvoor was alleen een nietszeggende teaser gedeeld, waar alleen uit bleek dat het zou gaan om een sciencefiction game. Door de eerste gameplay footage zijn we erachter gekomen dat het een 5 tegen 5 hero shooter is, vergelijkbaar met Overwatch.
Het is alleen wel een markt die al vrij verzadigd is en Overwatch 2 is bovendien gratis te spelen, waaronder op de PlayStation 5. Het lijkt er daarom op dat Sony een competitieve prijs in gedachten heeft voor de nieuwe PS5 exclusive.
Op de Australische PlayStation Store is de game namelijk al te vinden voor 60 Australische dollars. Met zo’n prijskaartje in Australië krijgt een titel normaal in Europa een adviesprijs van 40 euro. Dat is een stuk lager dan de andere first party games van Sony, die normaal voor 70 of 80 euro over de toonbank gaan.

Een succesvolle tactiek?

Het is niet de eerste keer dat een game van Sony zo’n prijskaartje krijgt. Eerder werd Helldivers 2 voor dezelfde prijs uitgebracht. Die game was erg succesvol voor de uitgever, mede ook dankzij een gelijktijdige release op PC. Concord zal op dezelfde dag voor PC uitkomen als de PlayStation 5, op 23 augustus om precies te zijn.
Een budgetprijs zal waarschijnlijk een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat Concord niet dead on arrival is. De respons sinds de State of Play trailer is niet heel positief. De trailer op YouTube heeft ondertussen maar 5100 likes, met bijna 360.000 views. Sony zal er dus alles aan moeten doen om spelers warm te laten draaien voor de game.