Wanneer kunnen we de Nintendo Switch 2 reveal verwachten?

Article
dinsdag, 07 mei 2024 om 15:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo heeft officieel bevestigd dat de opvolger van de populaire Nintendo Switch eraan komt. Maar wanneer kunnen we precies de reveal van de Switch 2 verwachten?
Er gaan al een lange tijd geruchten over de Switch 2. Het is immers al meer dan zeven jaar geleden dat de console werd gelanceerd. In de game-industrie betekent dat dat het tijd wordt voor een nieuw model. En Nintendo heeft dat nu bovendien officieel bevestigd.
Grote baas Shuntaro Furukawa heeft namelijk een post op X geplaatst, waarin hij stelt dat er dit fiscale jaar nog een reveal zal komen van de opvolger van de Switch. Of dat daadwerkelijk een Switch 2 is, daar zullen we dus in de komende maanden achter gaan komen. Maar wanneer is een logisch moment voor Nintendo om de nieuwe console uit de doeken te doen?

Snelle reveal van de Switch 2?

De eerste optie is dat het al redelijk snel zou kunnen zijn, namelijk ergens in de zomer. Het is namelijk niet de eerste keer dat Nintendo een nieuwe Switch heeft onthuld in de warme maanden. In juli 2019 werd eerst namelijk de Switch Lite aangekondigd, een pure handheld-versie van de Switch met geïntegreerde Joy-Cons en geen dock.
In 2021 volgde er vervolgens nog een aankondiging in juli. Destijds werd de Nintendo Switch OLED uit de doeken gedaan, dat naast het kleurrijke OLED-display ook nog een aantal andere upgrades met zich meebracht. Ook werd er gespeculeerd over een krachtiger 4K-model, maar die zag nooit het levenslicht.
Het zou dus mogelijk kunnen zijn dat Nintendo in juli opnieuw met een reveal komt. Dat is bovendien na de aangekondigde Direct in juni, waardoor de focus verschoven kan worden naar de nieuwe console.
Nintendo Switch OLED - The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Editie Image
Nintendo Switch OLED - The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Editie
EUR388459.95
Op voorraad
Koop op bol.

Sinterklaas is vroeg dit jaar

Toch lijkt het niet heel aannemelijk dat Nintendo al in de zomer met de reveal van de Switch 2 komt. Het zou namelijk niet heel tactisch zijn voor de games die nog dit najaar uitkomen op de originele Switch. Bovendien zijn de eerdere aankondigingen allemaal van extra modellen geweest en niet een echt nieuwe console.
De meest voor de hand liggende periode voor Nintendo om de Switch 2 uit de doeken te doen is wat ons betreft het najaar, rond oktober of november. Dat zou rond dezelfde tijd zijn als de originele Switch. Die werd namelijk op 20 oktober 2016 aangekondigd, inclusief een verandering naar de naam zoals we hem nu kennen - voorheen stond de console namelijk bekend als de NX.
Het najaar is ook een handige periode voor Nintendo om het apparaat aan te kondigen. Consumenten kunnen dan namelijk alvast wat geld in de zak houden, die normaal wat uitgegeven tijdens de feestdagen. Ook zit er nog genoeg tijd tussen om de Switch 2 vervolgens daadwerkelijk te lanceren in de eerste maanden van 2025. Eerder heeft Nintendo namelijk nog aangekondigd dat de focus in 2024 nog vol op de originele Switch zou liggen.

Moeten we nog lang geduld hebben?

Naast de zomer en het najaar is er ook nog een derde optie voor Nintendo. Furukawa heeft immers gezegd dat de reveal nog dit fiscale jaar zal zijn, maar het fiscale jaar eindigt niet in december. Die loopt namelijk door tot maart 2025.
Het is mogelijk dat Nintendo de focus op de originele Switch echt het hele jaar wil houden. En dat betekent ook een reveal van de Switch 2 pas in het nieuwe jaar. Dat zal voor de fans alleen wel teleurstellend zijn, want dat betekent dat ze waarschijnlijk nog een heel jaar moeten wachten op de release van de nieuwe Nintendo console.

Populair Nieuws