The Last of Us serie heeft nog veel meer seizoenen nodig

News
donderdag, 06 juni 2024 om 12:00
the last of us part 2 wallpaper 1f1584979950
Met seizoen 2 van The Last of Us zal het verhaal van de sequel worden verteld. Maar de showrunners hebben voor het verhaal sowieso meer dan één seizoen nodig.
Het eerste seizoen van The Last of Us was een groot succes voor HBO en de verwachting was dan ook dat er een tweede seizoen zou komen. Het was alleen wel even de vraag of er meteen gestart zou worden met de productie van het nieuwe seizoen, aangezien er een flink tijdverschil zit tussen The Last of Us Part 1 en Part 2.
Maar HBO heeft toch besloten om niet nog een paar jaar te wachten met seizoen 2. Momenteel is de productie dan ook al druk bezig met het nieuwe seizoen en wordt het materiaal uit The Last of Us Part 2 gebruikt voor het verhaal.
In een interview met Deadline laten showrunners Neil Druckmann en Craig Mazin alleen weten dat seizoen 2 niet het volledige verhaal van de tweede game zal vertellen. Het zal over meerdere seizoenen uitgesmeerd worden. In ieder geval twee en misschien zelfs drie seizoenen. Ook zal dat invloed hebben op de hoeveelheid afleveringen die het tweede seizoen krijgt.

“Het materiaal dat we uit Part 2 hebben gehaald, is veel meer dan het materiaal uit de eerste game, dus een deel van wat we vanaf het begin moesten doen, was uitzoeken hoe we dat verhaal over de seizoenen heen konden vertellen. Als je dat doet, zoek je naar natuurlijke breekpunten, en zoals we het hadden uitgestippeld, leek het erop dat het natuurlijke breekpunt in dit seizoen na zeven afleveringen kwam.”

- Craig Mazin

Nieuwe gezichten in The Last of Us

Met een nieuw verhaal komen er ook weer een hoop nieuwe personages kijken, helemaal door de flinke tijdsprong tussen de games. Voor het nieuwe seizoen zijn dan ook al meerdere nieuwe acteurs gecast en onthuld.
Spencer Lord, Ariela Barer, Danny Ramirez en Tati Gabrielle zullen respectievelijk Owen, Mel, Manny en Tati spelen. De belangrijkste nieuwe rol is weggelegd voor Kaitlyn Dever, zij neemt namelijk de rol van Abby op zich.