‘Switch 2 versie van geliefde Nintendo-game in de maak’

Article
maandag, 13 mei 2024 om 10:00
the legend of zelda breath of the wildf1590418827
Het is eindelijk bevestigd dat Nintendo een opvolger maakt voor de Switch. Maar wat vooor games we daarop mogen verwachten is nog even de vraag. Een betrouwbare leaker suggereert nu dat een geliefde game naar Switch 2 komt.
Met The Legend of Zelda: Breath of the Wild als launch title voor de Switch, had Nintendo goud in handen. De vraag is nu of de Switch 2 ook met zo’n klapper kan lanceren. Een nieuw gerucht suggereert dat de geschiedenis zich misschien vrij letterlijk herhaalt.
Volgens Midori, een betrouwbare leaker op het gebied van SEGA die ook af en toe met Nintendo-informatie komt, werkt Nintendo namelijk aan een game met de codenaam U-King-O. Dat op zichzelf zegt niet zoveel, maar U-King was de codenaam van Breath of the Wild. Het lijkt aannemelijk dat U-King-O een nieuwe versie van de game is. De O staat daarbij mogelijk voor Ounce, wat volgens Universo Nintendo-journalist Necro Felipe de codenaam van de Switch 2 is.
Vorig jaar waren er al berichten dat Nintendo Breath of the Wild gebruikte om achter gesloten deuren te laten zien waar de Switch 2 zoal toe in staat was. De game zou daarbij in 4K getoond zijn met een framerate van 60 fps en praktisch geen laadtijden. Destijds werd aangenomen dat het om een tech demo ging en dat deze versie van de game mogelijk nooit uit zou komen, maar mogelijk wordt hij dus wel op de markt gebracht.

Krijgt Breath of the Wild een next-gen update?

Het is natuurlijk ook mogelijk dat deze game niet letterlijk Breath of the Wild is, maar een nieuwe game die er op de één of andere manier aan verwant is. Maar het hergebruik van een codenaam suggereert bij Nintendo meestal dat het om dezelfde game als eerst gaat. Een verbeterde versie van Breath of the Wild lijkt op dit moment een goede gok.
Hoe die uitgebracht wordt is natuurlijk de vraag. Nintendo zou de game kunnen heruitgeven als remaster. Maar er zijn ook veel geruchten dat de Switch 2 backwards compatible is met Switch-games en dat ontwikkelaars die kunnen patchen om beter te draaien op de Switch 2. In dat geval zou het ook kunnen dat er een update voor Breath of the Wild komt, die je gratis of voor een kleine vergoeding kan downloaden.

Populair Nieuws