‘Eerste Switch 2 games mogen snel worden onthuld’

News
woensdag, 08 mei 2024 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo heeft lang gezwegen over de opvolger van de Nintendo Switch. Maar eindelijk heeft het bedrijf nu laten weten dat hij binnen een jaar wordt aangekondigd. Volgens een insider kunnen we bovendien ook binnenkort iets gaan horen over games voor de Switch 2.
Nintendo-games worden meestal aangekondigd in een Nintendo Direct. Die is al bevestigd voor juni, maar daarbij is meteen gezegd dat er in die presentatie niets gezegd wordt over de nieuwe console. Toch kan het zijn dat we rond die tijd de eerste games bevestigd zien worden voor Switch 2.
Dat heeft Famiboards-gebruiker Brazil, die eerder goede informatie had rondom Nintendo, verteld aan een andere gebruiker van het forum, die het vervolgens heeft gepost. Vanaf juni, mogelijk na de Direct, mogen third-party ontwikkelaars openlijk zeggen dat hun game uitkomt op de opvolger van de Switch. Daarbij zal de naam van de console waarschijnlijk nog niet genoemd worden, maar omdat Nintendo nu erkent dat er een opvolger is, hoeven partners niet meer te doen alsof ze van niets weten.
De Direct in juni zal echt nog een Switch 1 Direct zijn, waarin Brazil vooral remasters verwacht en mogelijk Metroid Prime 4 (al is dat laatste pure speculatie). Later in het jaar komt er mogelijk nog een Partner Showcase. Brazil zelf komt nog met een aanvullende forumpost waarin hij claimt dat er een Indie World-presentatie is in augustus en dat hij al op de hoogte is van een aantal Switch 2 games.

‘Dit is wanneer de Switch 2 wordt onthuld’

Hoewel we nu weten dat de Switch 2 bestaat, heeft Nintendo zichzelf een breed tijdvak gegeven om hem in aan te kondigen. Volgens Brazil is er aan de release-timing nog niets veranderd. De console zou nog steeds gepland staan voor maart 2025.
Wat de reveal betreft verwacht de leaker daarom dat hij eenzelfde patroon volgt als de Switch 1. Die verscheen in maart en werd in de oktober daarvoor onthuld. De Switch 2 reveal zou dan ook waarschijnlijk in september, oktober of november vallen.