Update - Deze topgames kan je nu met veel korting scoren!

  Ondanks versoepelingen duurt de lockdown nog steeds voort, dus moeten we ons zelf blijven vermaken. Gelukkig kan je nu nieuwe topgames al met veel korting scoren, zodat je voorlopig kan genieten van ijzersterke titels.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Als je toe bent aan een groots avontuur waar je met gemak tientallen uren in kan steken, dan zijn er niet veel betere opties dan Assassin’s Creed Valhalla. In het nieuwste deel in de populaire franchise stappen spelers in de laarzen van Eivor, een viking in de 9de eeuw na Christus, die van Noorwegen naar Engeland vertrekt. En dat is natuurlijk niet om de toerist uit te hangen.

  Om je eigen rijk in het nieuwe land te stichten, heb je wel steun nodig. Tussen het plunderen van dorpjes en kloosters door, zul je dus ook allianties moeten stichten met de adel en andere Noormannen die Engeland rijk is. Daarvoor reis je door het hele land, van de ruige kust in het zuidoosten, tot aan de vruchtbare heuvels en bergen in het noorden. Uiteraard zal je tijdens het verhaal ook kennismaken met de Order of the Ancients, de organisatie die zelf de macht probeert te grijpen in Engeland.

  Voor het hoofdverhaal alleen al kan je al zo’n 60 tot 80 uur inplannen en dan zijn er ook nog talloze events en minigames waar je aan kan deelnemen. En dan komt op 13 mei bovendien de eerste uitbreiding uit, waarbij we de overtocht mogen maken naar Ierland om af te rekenen met een cult van druïden.

  Animal Crossing: New Horizons

  Als er één game is die ‘geprofiteerd’ heeft van de lockdown, dan is het wel Animal Crossing: New Horizons. De game van Nintendo kwam precies uit op het moment dat er indringende maatregelen werden genomen in veel landen, waardoor iedereen ineens overgeleverd was aan hobby's in huis. En een rustgevende titel als New Horizons is de perfecte invulling voor al die extra vrije tijd.

  In Animal Crossing: New Horizons zijn spelers op zoek naar een nieuw leven en kopen daarom een onbewoond eiland, waar ze zullen alles kunnen bouwen en doen en laten wat ze willen. Zo kan je gaan vissen, fruit verzamelen, graven naar fossielen en resources verzamelen. Het klinkt niet heel spannend, maar voor je het weet ben je verslaafd aan de gameplay loop en wil je het eiland niet meer verlaten.

  Wanneer je een mooi eiland voor jezelf hebt gemaakt, kun je ook vrienden uitnodigen - van computergestuurde dieren als buren op het eiland komen wonen tot echte vrienden die jouw plekje op de wereld kunnen bezoeken. Je kan op die manier bovendien aan andere bomen en planten komen die niet op jouw eiland groeien, om een ultiem paradijs te maken.

  Cyberpunk 2077

  Als we zeggen dat de release van Cyberpunk 2077 niet bepaald soepel is verlopen, dan is dat de understatement van de eeuw. De game had enorm veel problemen, wat zelfs voor meerdere rechtszaken heeft gezorgd en dat de titel van de PlayStation Store werd gegooid. Sindsdien heeft CD Projekt RED hard aan alle problemen gewerkt en die grotendeels opgelost met een aantal grote patches. Daarmee is Cyberpunk 2077 eindelijk speelbaar op alle platformen.

  In de game mogen spelers hun eigen karakter, simpelweg genaamd V, maken en kiezen uit verschillende origins. Ongeacht de keuze zullen spelers in Night City terecht komen, om daar verstrikt te raken in een complot, met dodelijke gevolgen.

  Zoals we van een RPG van CD Projekt RED mogen verwachten, kan je helemaal je eigen speelstijl bepalen en de plan van aanpak in de vele missies die Cyberpunk 2077 rijk is. Wil je jezelf dus helemaal verliezen in een diepgaande wereld, dan zit je met deze titel wel goed.

  Marvel’s Spider-Man Miles Morales

  Spider-Man heeft al heel veel games gekregen, maar het aantal goede games over de geliefde Marvel superheld zijn op één hand te tellen. Gelukkig is de spinnenman nu eindelijk in goede handen bij Insomniac Games, zo is gebleken uit Marvel’s Spider-Man en de opvolger Marvel’s Spider-Man Miles Morales.

  Waar het in de meeste Spider-Man games vermakelijk is om door New York te slingeren, valt de rest vaak tegen. In Marvel’s Spider-Man is alleen zo’n beetje elk aspect ijzersterk uitgewerkt, van het verhaal en karakters tot aan de combat en natuurlijk het slingeren.

  Na het verslaan van Wilson Fisk lijkt Spider-Man het even rustig te krijgen, maar daar komt al snel een einde aan wanneer een organisatie genaamd de Inner Demons alle onderdelen van Fisk’s organisatie overnemen. En daar blijft het niet bij, want Peter Parker krijgt het in de game met een heel scala aan klassieke villains te maken. Een feest van herkenning voor de Marvel liefhebbers! Na het originele verhaal kan je bovendien aan de slag met het gloednieuwe verhaal van Miles Morales.

  Ghost of Tsushima

  Ontwikkelaar Sucker Punch Studios is voornamelijk bekend van haar Sly Cooper en Infamous games, maar vorig jaar heeft de studio het over een hele andere boeg gegooid. In plaats van een kleurrijke titel, is de ontwikkelaar namelijk gekomen met de duistere en bloederige samurai game Ghost of Tsushima.

  Dat het geen pretje is om in de wereld van Ghost of Tsushima te wonen, is omdat de game zich afspeelt in Japan ten tijde van de eerste invasie van de Mongolen. Spelers nemen de controle over Jin Sakai, een samurai en hoofd van de Sakai clan, die zich voegt bij het leger van Tsushima om te voorkomen dat de Mongolen hun invasie kunnen beginnen. De veldslag is alleen een ramp voor de Japanners en Jin overleeft het maar net.

  Na de veldslag moet Jin nieuwe allianties sluiten en zijn standaard tactieken aanpassen, door de Mongolen te bevechten met nieuwe vecht- en guerillatactieken. Daarnaast kan je ook de prachtige open wereld verkennen, mits je natuurlijk een weg weet te vinden door de vijandelijke linies heen.

  Just Dance 2021

  De sportscholen zijn nog steeds gesloten door de coronamaatregelen, we zullen dus onze beweging ergens anders moeten zoeken. Een goede manier om jezelf gezond te houden en calorieën te verbranden is door een uitlaat te vinden waar je ook nog eens plezier uit kan halen. Gelukkigen zijn er dan ook dansgames waar je helemaal mee los kan gaan, zoals Just Dance 2021.

  Voor Just Dance 2021 kan je een motion controller gebruiken, maar één van de grote voordelen in de nieuwe delen is dat je ook gewoon je smartphone kan gebruiken met de Just Dance app. Op die manier kan je gemakkelijk met meerdere mensen samen dansen.

  De playlist van de nieuwe titel in de franchise staat bovendien vol met heerlijke nummers om op te dansen. Niet alleen de nieuwste hits van grote artiesten van Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga en Harry Styles, maar ook oudere klassiekers tot aan de jaren 70. Zoek je dus naar de beste manier om de coronakilo’s te verbranden, zoek niet verder dan Just Dance 2021.

  Super Mario 3D World + Bowser's Fury

  Mario vierde afgelopen jaar alweer zijn 35ste verjaardag en dat werd groots gevierd door Nintendo. Zo kreeg de Italiaanse loodgieter al meteen een nieuwe game-collectie in de vorm van Super Mario 3D All-Stars, maar daar bleef het niet bij. Mario heeft namelijk ook nog eens een tweede game cadeau gekregen met Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

  We zeggen een tweede game, maar technisch gezien heeft de Nintendo mascotte zelfs meer titels gekregen. Super Mario 3D World + Bowser's Fury is, zoals de naam doet vermoeden, een pakket van twee titels. Super Mario 3D World is een remaster van de ijzersterke platformer die in 2013 op de Wii U is uitgekomen. Daarnaast kunnen spelers ook aan de slag met Bowser's Fury, waarbij Mario Chat Shines moet verzamelen, maar van af en toe zal Bowser verschijnen om die opdracht een stuk lastiger te maken voor de Italiaanse held.

  Mortal Kombat 11 Ultimate

  Na jaren van slechte B-films lijkt Mortal Kombat nu eindelijk een waardige film erbij te hebben gekregen, met de nieuwe release. Dankzij de flitsende vechtscènes zal het wat ons betreft geen raadsel zijn als je daarna zin hebt om zelf de iconische karakters onder de knoppen te nemen. En wat dat betreft heb je mazzel, want Mortal Kombat 11 Ultimate is met veel korting te koop.

  Hoewel de originele versie van Mortal Kombat 11 in 2019 is uitgekomen, heeft de Ultimate versie, die afgelopen november is uitgebracht, een flinke upgrade gekregen. Zo is deze versie te spelen op de next-gen consoles, inclusief een mooie grafische boost. Daarnaast biedt Mortal Kombat 11 Ultimate ook alle DLC die voor de game is uitgekomen. Wil je na een aantal rondes met Sub-Zero of Scorpion dus met Rambo of de Terminator aan de slag, dan weet je welke versie je in huis moeten halen.

  Dit artikel is op 28 april 2021 bijgewerkt.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.